Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ile genel başkan yardımcısı Cengiz Kocakaplan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bir dizi programa katıldı. Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı da yer aldı. İlk önce üye personel ile yapılan toplantıya karılan Geylan burada sorunları dinledi.

Bu toplantıda bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Gürol Yer, bazı vakıfların, grupların, cemaatlerin, kişilerin dışarıdan müdahale etmesine buranın çalışanları olarak biz müsaade etmeyeceklerini belirtti. Tehdit, şantaj, kandırma, aldatma, müdür yapma, tayin yapma, işe alma gibi durumlar karşısında sabrettiklerini belirten Yer, "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bizim için yapısal durumun yanında manevi anlamı olan bir kurum. Bu sendika bu üniversitede kurulmuş. Bazı vakıfların, grupların, cemaatlerin, kişilerin dışarıdan müdahale etmesine buranın çalışanları olarak biz müsaade etmeyeceğimizi sayın rektöre ilettik. Görevde Yükselme unvanı değişikliği sınavı  en büyük sorunlardan biri. Türkiye'ye rezil olduk. Gelinen süreçte mahkeme kararını bekleyeceğiz. Türk Eğitim-Sen genel başkanımız sayın Talip Geylan'ın Eskişehir'deki üniversitelere gelmesini önemsiyorum. Çünkü karşımızdaki namertlere, kolpalara iyi bir cevap olacaktır. Şuanda hiç bir şey yapmıyoruz. Bir duruş sergiliyoruz. Tehdit, şantaj, kandırma, aldatma, müdür yapma, tayin yapma, işe alma herşey var karşımızda. Sabrediyoruz, sendikacılığımızı yapıyoruz, duruşumuzu gösteriyoruz. Onurlu, gururlu duruşumuzu gösteriyoruz. Sabrımızda belli bir noktaya kadar. Yeri geldiği zaman Yunusca tavrımızı, Yavuzca bir harekete çevirmesini çok iyi biliriz"dedi.

5 NİSAN ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Grup daha sonra silahlı saldırı sonrası öldürülen çalışanlar Mikail Yalçın, Serdar Çağlak, Yasir Armağan'ın resimlerinin bulunduğu 5 Nisan Şehitleri panosunu ziyaret ederek dua sonrası karanfil bırakıldı. Burada bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Çok üzücü bir hadiseydi, Allah bir daha yaşatmasın. Camiamıza, yakınlarında baş sağlığı diliyorum. Türk adaletine güveniyorum. Suçlular hakkında en büyük ceza verilecektir. Bu saldırı organize, planlı saldırıdır. Değişik algı oluşmasını doğru bulmuyoruz. Hak ettikleri cezaya kavuşacaklar"dedi.

 Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve beraberindekiler daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanı Özden Tezel'i ziyaret etti. Burada da bir konuşma yapan Geylan, eğitim çalışanlarına yönelik yapılan saldırılara dur demek için hazırladıkları kanun teklifini TBMM başkanlığına verildiğini belirtti. Kanun teklifi için tüm siyasi partilerden destek isteyen Geylan, "Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı kanun teklifi TBMM başkanlığına verildi. Tez zamanda genel kurul gündemine gelmesini talep ediyoruz. Komisyon ve genel kurul aşamasında meclisteki tüm partilerimizin desteğini bekliyoruz. Artık eğitim çalışanları  her önüne gelenin darp, taciz, hakaret edebileceği kimseler olmasın. Devletin memuruna sahip çıkmasını istiyoruz. Bundan sonra teklifin  önleyici tedbirlerin alınması, failler hakkında caydırıcı müeyyideler uygulanması noktasında önemli buluyorum. Kanun teklifinde şikayete maruz kalınmaksızın failler hakkında kamu davası yürütülmesini talep ettik. Türk Eğitim-sen olarak anket yaptık.  Şiddete maruz kalan çalışanların yüzde 86.7'si şikayetçi olmamış, yada şikayetten vaz geçmiş. Bu durumda yapanın yanına kar kalıyor. Buna son verilmesi için şikayete bağlı kalmaksızın şiddet olayları vuku bulduğunda kamu davası yürütülmesini talep ettik. Kanun teklifinin içinde bu konu da var. İnşallah yürürlüğe girerse yasal korumanın caydırıcılık olacağını düşünüyorum"dedi.

Editör: TE Bilişim