Esgazete'nin canlı yayın konuğu olan Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, eğitim, öğrenci ve öğretmenlerin sorunlarının yanısıra sorunlara yönelik çözümleri de anlattı. 

Eğitim İş Sendikası'nın temel ilkesinin bağımsız sendikacılık olduğunu vurgulayan Yurtman, "Yani biz hiçbir siyasi partinin hiçbir ideoloji partinin arka bahçesi oy deposu değiliz. Hiçbir siyasi partiyle hareket etmiyoruz yani iktidara yandaş değiliz" dedi. 

"Geçen yıl yeni öğretim yılına başlarken hangi sorunlar varsa yine aynı sorunlar devam ediyor hatta üstüne katlanarak devam ediyor" diyen Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, "Eğitim Cumhuriyet tarihinde gerçekten son 16 ve 17 yıldır bu iktidar gündeminde en sancılı gündemini yaşamaktadır.

Sınav sistemleri sürekli değişmiş OKS, SBS, LGS, TEOG gibi nerdeyse artık sınavları şekillendirecek alfabemizde harf kalmayacak şekilde sürekli değişiklikler yapılmış ve çocuklarımız deneme tahtasına çevrilmiş durumda. 

Şöyle bir istatistik var son 15 yılda hiçbir öğrenci okula girdiği sistemle mezun olmamış bu da tabii bizim kayıp nesiller oluşturmamıza neden olmuş. Ders müfredatları, kitapları sürekli değiştirilmiş, Atatükçülük konuları sürekli daraltılmış azaltılmış, evrim teorisi gibi bilimsel içerikler azaltılmış, geri plana atılmış. Yine bu kitaplarda kadını aşağılayan, kadını eve kapatan, çok eşliliği hoş gören bilgi ve görseller sıkça kullanılmaya başlanmış. Ders müfredatları da aynı doğruda geriye götürülmüş" şeklinde konuştu. 

Yurtman'ın cümlelerini ayrıntılı bir şekilde videoyu izleyerek dinleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim