Eğitim İş Şubesi Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP Milletvekili Utku Çakırözer de katıldı. Basın açıklamasında yeni müfredata tepki gösteren Önder, “Biz Atatürk’ü Cumhuriyet’in değerlerini, pozitif bilimi çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğiz” dedi.

2017- 2018 eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını söyleyen Eğitim İş Şube Başkanı Abdulkadir  Önder, eğitimde yaşanan sorunlara değindi. Önder, “Öğretmen yetiştirme sorunu, personel eksikliği, atanamayan öğretmenler, öğretmensiz sınıflar, temel lise garabeti, uluslar arası sınavlardaki başarısızlıklar gibi pek çok sorunumuz var. Okullarımızın çoğu eğitim öğretime hazır değil. Öğretmenlerimiz hukuksuz bir şekilde görevden alınıyor, ihraç ediliyor, sürgün ediliyor. Sözleşmeli öğretmenler iş güvencesi olmadan çalıştırılıyor. Artık üniversite sınavlarına bile güvenilmiyor. Herkes geleceği ile ilgili kaygı içinde” dedi.

Bütün bu sorunlar dururken AKP hükümeti müfredat değişikliği ile çocuklarımızın, dolayısıyla ülkemizin geleceği ile oynuyor” diyen Önder, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müfredat değişikliğinde hiçbir bilimsel ölçüt göz önüne alınmıyor. Üniversiteler, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, bilim insanları hiçe sayılıyor. Tarikat, cemaat ve hükümet yanlısı sendikamsı kuruluşun görüşleri alınıyor. Milli Eğitim Bakanı 100 bin öğretmenin görüşünü aldık diyor. Bu öğretmenlerin kim olduğu belirsiz. Bu müfredat, bilimsellikten, çağdaşlıktan,  ve Cumhuriyet’in kazanımlarında bizleri uzaklaştırıyor. Kadını ikinci insan olarak görüyor. Milli bayramlarımızı hiçe sayıyor. Atatürkçülük konuları kısaltılıyor. Pozitif bilimsen uzaklaşıyoruz.”

Biz Atatürk’ü Cumhuriyet’in değerlerini, pozitif bilimi çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğiz. Maddi ve manevi sorunlarımızı öğrencilerimize yansıtmadan, parasız, bilimsel, demokratik ve laik eğitim mücadelemize, Atatürk devrimlerini anlatmaya, haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalmış tüm eğitim çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Yolumuz çağdaş uygarlık yoludur. Yolumuz Atatürk’ün ışıklı yoludur. Bu yolda asla dönmeyeceğiz.”

Editör: TE Bilişim