Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar zorunlu rotasyon ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm öğretmen camiasına saldırı teşkil edecek bir girişime daha imza atmaya hazırlandığını öne sürdü.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik taslağını yayınladığını belirten Sungar, “Yönetmelikle birlikte rotasyon adı altında hizmet yılı ve mesleki deneyimi fazla 10 binlerce kıdemli öğretmen sistemden çıkarılarak emekliliğe zorlanacaktır” dedi.
Öğretmenlerin isteği dışında rotasyona tabi tutulmasının sürgün anlamına geldiğini ve Bakanlığın bu tür bir dayatma içine girmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, zorunlu rotasyona tabi tutmak yerine, gönüllülük ve tercih esasına dayalı çözümler geliştirilmesini, hiç kimsenin kendi isteği dışında çalıştığı okuldan, çalışma arkadaşlarından ve öğrencilerinden zorla koparılmamasını istedi.
Taslağın birbirini çürüten ve birbiriyle çelişen bir çok madde içerdiğini öne süren Sungar, “Eş durumu özür gurubunda, öğretmenin kamu personeli olmayan eşinin aynı ilde 3 yıl kesintisiz sigortalı olması  atamaları kilitleyecek ve böylece aile bütünlüğü bozulacaktır. Eş durumu özür gurubu atamaları eşlerin tercihlerine göre değil, Bakanlığın tercihlerine göre yapılacaktır” diye konuştu. Sungar, zorunlu rotasyon uygulamasına karşı eğitim iş kolundaki tüm sendikaları birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
 

Editör: TE Bilişim