Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, ESOGÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Anaokulu’nda 36-66 ay arasındaki çocukların okul öncesi eğitim-öğretimlerinin yürütülmesinde işbirliği yapılmasına yönelik protokol imzalandı. ESOGÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda imza töreni gerçekleşen protokole Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına ise İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen imza koydu.
İmza töreninde konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Anaokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmen takviyesi ve Eğitim Fakültesi’nin bilimsel katkılarıyla yüksek bir eğitim seviyesinin hedefleneceğini ifade etti. Prof. Dr. Hasan Gönen uzun bir çalışmanın ürünü olduğunu belirttiği protokolün, bilimsel olarak daha etkili ve verimli bir eğitimi öngördüğünü kaydetti. Katkıları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, işbirliğinin gerek Eskişehir gerekse ülkemizde çığır açacak bir çalışma olacağını belirtti ve hayırlı olmasını diledi.     
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir okul öncesi eğitiminde nitelik açısından değil ama nicelik açısından eksiklikler olduğunu belirtirken, söz konusu işbirliği ile eğitimin nicelik yönünden güçleneceğini ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak işbirliğine yetişmiş personel desteği sunarak katkıda bulunacaklarını kaydeden Necmi Özen, işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.    

Editör: TE Bilişim