Eğitim İş Eskişehir Şubesi üyeleri Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne siyah çelenk koyarak burada basın açıklaması gerçekleştirdiler. 
Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, görevden alınan okul müdürlerinin yerine ‘yandaş sendika’ üyesi öğretmenlerin müdür olarak görevlendirileceğinin açık olduğunu öne sürdü. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıllardır ‘yandaşlarına göre’ kayırmacı bir sistem oluşturabilmek için düzenleme yaptığını belirten Eğitim İş Şube Başkanı Sungar, “Farklı sedikalı müdürler bugüne kadar okullarını kıt kaynaklarıyla yoktan var etmiş, kamu malını korumuş, mesleğini onuruyla sürdürmüş, kariyer yapmış, başarı ve ödüllerle dolu hizmet yılları olan olduğu halde puanlamanın altında neden kaldı” diye sordu. 
Yöneticilik görevleri ellerinden alınan okul müdürlerine karşı yapılan uygulamayı ‘insan hakları ihlali’ olarak yorumlayan Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, “Daha bu uygulamanın yaratacağı kaos ortamı aşılmadan sırada öğretmenleri bekleyen performans ve rotasyon uygulamaları daha da içinde çıkılmaz bir eğitim ortamı yaratmayacak mı? Mağduriyete uğramış meslektaşlarımız için Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmen olarak il merkezindeki okullara atamalarının yapılması için inisiyatif kullanamaz mı? Bu meslektaşlarımızla aydınlatıcı bir toplantı düzenleyerek vefa örneği gösteremez mi” diye konuştu.
Sungar, eğitim yöneticilerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi sürecinde siyasi referanslar ile değil, liyakat ilkesi temel alınmasını isteyerek, sendika olarak haksız ve hukuksuz uygulamaya karşı gerekli demokratik ve meşru mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilişim