Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir'de Lgs Sonuçları Açıklanmadan  İhtiyaç Fazlası İmam Hatip Liseleri Akademik Eğitim Veren Anadolu Liselerine Dönüştürülmesi Gereklidir!"dedi.

Alkan, "Son yıllarda Eskişehir' de LGS sonuçlarının açıklanmasıyla adrese dayalı sistem öğrenci ve velilerde kaygıyı büyütmektedir. Akademik eğitim veren Anadolu Lisesi ihtiyacımız fazladır. Anadolu liselerine tespit edilen kontenjan sayılarının çok üstünde öğrenci yerleştirilmesi durumu yaşanmaktadır. Sınıf mevcutları 40 kişiye ulaşmaktır. Bu okullardaki, kütüphane, laboratuar, müzik-resim odaları gibi alanların dersliğe çevrilerek derslik ihtiyacına çözüm bulunmaya çalışılmaktadır. Bu da yetersiz kalınca imam hatip Anadolu liselerinin boş dersliklerinin kullanılması yoluna gidilmektedir.

Öğrencilerimizin istediği okullarda uygun mevcutlarla düzenlenmiş dersliklerde nitelikli bir eğitim ortamında bulunabilmeleri gerekmektedir. Mevcut sorunu aşabilmek için, belirlenmiş kontenjan sayılarının çok altında öğrenci alan, birçok dersliği kullanılmayan, ihtiyaç fazlası imam hatip Anadolu liselerinin akademik eğitim veren Anadolu liselerine dönüştürülmesi önem arz etmektedir. LGS sınav sonuçlarının açıklanması ve öğrenci tercihlerinin yapılmasından önce bu düzenlenmenin ivedilikle hayata geçirilmesi gereklidir."

Editör: TE Bilişim