Eğitim Sen, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, Eğit Der, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri ve Övder temsilcileri  Eskişehir’de 8 okula daha şube İmam Hatip açılmasını eleştirdi.

Eğitimciler adına açıklamayı yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, 8 ortaokula daha imam hatip şubesi açılmasıyla Eskişehir’de imam hatip ortaokulu sayısının 26’ya ulaştığını söyledi.

Kamuoyundaki tepkilerin ardından açılan imam hatip şubelerinin velilere alternatif teşkil ettiğinin belirtildiğini ifade eden Alkan, şu soruları yöneltti: ‘‘ Daha önce açılan imam hatip ortaokulları yeterli değil midir ki yenileri açılmaktadır? Eskişehir’de imam hatip ortaokullarına düşen öğrenci sayısı ne kadardır? İmam hatip sınıflarının açıldığı okulların bazılarında ikili eğitim yapılırken fiziki alt yapı nasıl sağlanacaktır? MEB’in temel görevi sadece imam hatip okulları mı açmaktır?’’  

Bazı okullarda sınıf mevcutlarının ortalamanın çok üzerinde olduğunu savunan Alkan,‘‘ Tekli eğitime geçiş iddialarına rağmen ikili eğitim halen yoğundur. MEB eğitimin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için çalışmak yerine, imam hatip okullarının sayısını artırmayı kendisine temel görev haline getirmiştir. Eğitimde onca sorun varken temel meseleyi imam hatiplere indirerek çözümler üretilemez. Yap boz tahtasına dönen eğitim sisteminden öğrenciler, veliler bu kadar mağdurken Eskişehir eğitim ortamı iyice kaosa sürüklenmektedir’’ dedi.

Editör: TE Bilişim