Badem Etüt Merkezi Kurucu Müdürü Nuri Namlu, Etüt Merkezlerinin kapatılması ve kurumları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Badem Etüt Merkezi olarak dönüşüm sürecine katıldıklarını açıklayan Namlu, “Etüt Merkezleri ile ilgili olarak Ocak ayında çıkan kanun hükmünde kararname ile 1 Temmuz itibari ile kapanma kararı alınmıştır. 1 Temmuz 29 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapanlar çeşitli kurslara, kurs merkezlerine, özel okula dönüşebiliyorlar. Bizim de başvurumuzu yaptık. Yabancı dil, KPSS gibi çeşitli kurslara dönüşülebilecek. Etüt merkezlerinin durumu çok farklıydı. Yabancı dil dışında çok fazla bir alana dönüleceğini sanmıyorum camia olarak” dedi.

Güvenin adresi

Etüt merkezlerinin kapatılması sonrası öğrenci ve velileri mağdur etmemek için çalışmalar da yapacaklarını belirten Namlu, “Bizler yabancı dilin yanında ek derslere de destek vermeyi düşünüyoruz. Bunun için de ücret almayı düşünmüyoruz. Bedelsiz bir biçimde ek ders vermeyi düşünüyoruz. Mevcut sistem içerisinde Badem Etüt Merkezi adına konuştuğumda ciddi bir güven söz konusu. Ve bu güvenin karşılığını bulmak isteyen velilerimiz , öğrencilerimiz söz konusu. 300’ün üzerinde bu sayı. Fayda vermişiz ki destek istiyorlar. Bunun için destek vereceğiz. Yaz okulumuz da 4 Temmuz’da başlıyor. Ağustos ayına kadar sistemimiz devam ediyor. Badem Kurs Merkezi olarak Akarbaşı Mah. Adliyeciler Sok No:7 adresimizde hizmet vereceğiz her zaman” diye konuştu.

Kolej furyası

Eskişehir’de çok fazla kolej olduğunu ancak taleplerin karşılanamadığını kaydeden Namlu, “Şu anda Eskişehir’de kolej furyası da başlamış durumda. Bizim de  girişimlerimiz var ancak, sokak arasında apartman dairesinde yapmaktan yana değilim bu hizmeti. En azından 2019’a kadar Devletin bu konuda teşviği desteği var. Yerlerimiz var, inşaatlarına başlayacağız. Nicelik olarak kolej çok fazla ancak nitelik olarak çok değiller. Bu nedenle insanlar hala arayış içerisinde. Ben bunları kurum sahibi olarak değil de uzman olarak söyleyebiliyorum. Bir uzman olarak baktığımda çok fazla kolej olmasına rağmen ciddi bir açık var. Biz hazırız buradayız hiçbir yere gitmeden beş yıldır hizmet verdiğimiz binamızda hizmetlerimize devam ediyoruz”

Editör: TE Bilişim