ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, genç yaşta hayatını kaybeden Dr. Elif Kurtuluş adına oluşturulan burs fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akmen, "Çok genç yaşta yitirdiğimiz İktisatçı ve Nüfus bilimci akademisyen Dr. Elif Kurtuluş adına hocaları, meslektaşları ve arkadaşları, ÇYDD Eskişehir Şubesi aracılığıyla burs fonu oluşturdular. Yurt dışında çok sayıda eğitim alan, özellikle “Ekonomik ve Sosyal Demografi” alanında çalışmaları olan Elif Kurtuluş, ne yazık ki çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Elif Kurtuluş ODTÜ İktisat bölümünü bitirdi, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü “Ekonomik ve Sosyal Demografi” ana bilim dalında  yüksek lisans yaptı, doktorasını da aynı kurumda tamamladı. Ulusal ve uluslararası nüfus ve demografi projelerinde görev yaptı, bilimsel çalışmalarıyla akademik literatüre katkıda bulundu.

Vefatının ardından arkadaşları Elif Kurtuluş’un adını yaşatmak için iktisadi bilimler ve sosyal bilimler kapsamındaki bölümlerde okuyan öğrenciler için burs fonu oluşturarak örnek bir girişimde bulundular.

Bu vesileyle çok sayıda akademik çalışması olan Dr. Elif Kurtuluş’u bir kez daha saygıyla anıyoruz, kızına ve ailesine sabır diliyoruz. Böylesine büyük bir duyarlılık göstererek oluşturdukları fon aracılığıyla üniversitede okuyan kız öğrencilere burs desteği verdikleri için duyarlılık gösteren tüm fon destekçilerine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

ÇYDD Eskişehir Şubesi olarak Elif Kurtuluş’un akademik çalışmalarının, çalışkanlığının ve iyi yüreğinin iktisadi bilimler ve sosyal bilimlerde okuyan öğrencilere örnek olmasını diliyoruz."

Editör: TE Bilişim