OSYM tarafından bu yıl iki aşama üzerinden yapılan üniversite sınavlarında www.esgazete.com haber sitemizin köşe yazarlarından Hüseyin Turhan’ın oğlu Emre Turhan Y-SAY puan türünde Türkiye 86’ıncısı oldu. Telefonla görüştüğümüz TURHAN, başarısını öğretmenlerine ve ailesine borçlu olduğunu söyleyerek “Bu başarıya ilk okuldan itibaren düzenli çalışarak geldim. Okuldaki hocalarımın bana gerçekten  çok büyük katkısı oldu.

Türkiye geneli 86’ıncı oldum. Ayrıca ailemin çok büyük desteği oldu. Uzun bir emeğin çabanın sonucu bu. Sadece son yıla bağlı değil. Her şartta ve ortamda sabır gerektiren çalışma gerektiriyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında sadece 1 gün aile büyüklerimizle bayramlaştıktan sonra bayram günleri dahil sınava kadar ders çalışmamı sürdürdüm. Bugün böyle bir sonucu aileme ve Atayurt Fen Lisesine armağan ediyorum. Bana güvendiler ve desteklediler. Hepsine  minnettarım. Bizlerle  çok yakından ilgileniyorlar. Tercihim İstanbulda Tıp Fakültesi okumak. Ailemle birlikte en doğru tercihi yapmak için incelemelerimiz araştırmalarımız devam ediyor.”dedi.

Köşe yazarımız  Hüseyin Turhan ise oğlunun başarıya giden yolun İlk okul öğretmeni Ramazan Karabıcak ile başladığını belirterek şunları söyledi. “Güzel bir sonuç alacağımızı tahmin ediyorduk. Ailece Emre’ye hep güveniyorduk. Oğlum bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Sabırla gayret eden çalışan her öğrenci her zaman başarılı olur. Zor sınavlar bunlar. Başarı asla tesadüf değil. Zaten bu yıl Eskişehir’de deneme sınavlarında il birinciliği var. Bu başarının mimarlarından Atayurt Fen Lisesi Ailesine özellikle öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

EMRE TURHAN KİMDİR?

2001 Yılında Gümüşhane’de dünyaya geldi. Babasının tayini nedeniyle üç yaşında (2004) Eskişehire taşındılar. Önce Eskişehir Milli Zafer İlköğretim Okulunu bitirdi. Ardından girdiği bursluluk sınavlarında başarılı olunca burslu Özel Eskişehir Atayurt Okullarında ortaokulu okudu. Girdiği LGS sınavında gösterdiği üstün başarı ile aynı Okulun Fen Lisesini tam burslu kazandı.2019 YKS sınavlarında sayısal puan türünde Türkiye derecesi yaparak 86’ıncı oldu.

Editör: TE Bilişim