2019-2020 eğitim öğretim dönemiyle birlikte eğitim hayatına merhaba diyen Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Lisesi’nde karne heyecanı yaşandı.

2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Lisesi’nde eğitim gören 100 öğrenci düzenlenen törenle karnelerini aldılar.  Karne dağıtım törenine Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Bölge Müdürü Erhan Tatar, Yönetim Kurulu Danışmanı Emre Heper katıldı.

 

Geleceğinizi güzel inşa edin

Törende konuşan Başkan Küpeli karnelerin öğrencilerin emeklerine biçilmiş birer karşılık olduğunu aktararak, “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur.  Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin de sahipleri olurlar. Bu vesileyle siz öğrenciler, bu dönem sonunda kendinizle yapacağınız bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede yeni döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız. Elbette her öğrenci, karnesinde yazan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz” diye konuştu. 

 

Sizler bizim özel öğrencilerimizsiniz

“Notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz” diyen Başkan Küpeli, “Sizler bizim için gerçekten özel olan ve 100 kişiden oluşan ilk öğrencilerimizsiniz. İnşallah bu sene yeni okul binamızı tamamlayacağız ve yeni öğretim yılında artık daha geniş ve rahat imkanlarla öğretime devam edeceksiniz. Seneye aranıza sizden bir yaş küçük yeni öğrenci kardeşleriniz katılacak ve öğrenci sayımız daha da artacak. 3 yıl sonra bu okuldan mezun olacak ilk öğrencilerimiz yine sizler olacaksınız. Sizlerin bu okulda okurken aldığınız mesleki eğitimin sonuçlarını inşallah 3 yıl sonra sahada ve fabrika ortamında biz, sizler sayesinde görmeye başlayacağız. Bu açıdan sizler her şeyin ilkini yaşayan ve gören gençler olacaksınız. Ben o açıdan sizlere, öğretmenlerinize ve müdürümüze gerçekten çok güveniyorum” dedi.

 

Öğrencilere tavsiyeler

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Küpeli, “Sizlere tek tavsiyem, 15 günlük bu ara tatilde iyi dinlenin, yeni döneme daha dinamik ve enerjik bir şekilde hazırlanın.  Tatil döneminde zamanınızı boş şeylerle geçirmeyin, mesleki ve de kültürel faaliyetlerle kendinizi geliştirmeye çalışın. Bu tür etkinliklere muhakkak katılın” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından öğrencilere karneleri takdim edilerek, pasta kesildi.

Editör: TE Bilişim