Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü tarafından ikinci oryantasyon toplantısı düzenlendi.

Erasmus+ ile yurt dışında eğitim alacak öğrenciler için hazırlanan toplantı, Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleştirildi. Toplantıda, önümüzdeki dönem Erasmus+ programı ile yurt dışında eğitim ve staj imkânından faydalanacak öğrenciler için; kabul mektubu, vize mektubu, sigorta işlemleri ve hibelendirme konularında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, Kurum Koordinatörleri Öğr. Gör. Seçil Aladağ, Öğr. Gör. Merve Dombaycı ve Ayşe Tuğba Ayrancı tarafından öğrencilerin dikkat etmesi gereken konular hakkında sunum yapıldı.

Aladağ: “Oryantasyon toplantılarında öğrencilere aşama aşama bilgiler veriliyor”

Erasmus+ oryantasyon toplantılarının önemine dikkat çeken Öğr. Gör. Seçil Aladağ, “Oryantasyon toplantılarına katılım gösterilmesi öğrencilerin süreçlerini sorunsuz bir şekilde yürütmeleri açısından oldukça önemli. Bu tarz toplantılarla öğrencilere aşama aşama bilgiler veriyor ve bazı tecrübeleri paylaşıyoruz. Program kapsamında tüm süreçlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için gerekli işlemleri ve dikkat edilmesi gereken noktaları belirtiyoruz” dedi.

Dombaycı: “Sigorta yaptırmayı asla ihmal etmeyin”

Öğr. Gör. Merve Dombaycı ise, öğrencilerin Erasmus+ başvuru sürecinde toplaması gereken belgeler hakkında bilgi verdi. Dombaycı: "Süreç içerisinde gerçekleşen işlemler ülkeden ülkeye farklılık gösterebiliyor. Örneğin; bazı ülkelerde konsolosluk kanalıyla gerçekleştirilen işlemler olabiliyor. Bunun yanı sıra, sigorta konusu da çok önemli. Sigortanızı asla ihmal etmemelisiniz ve gerekli tüm belgeleri toparlamalısınız. Ayrıca, vize işlemleri sürecinde sigorta yaptırmanız da son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Ayrancı: “Tüm işlemleri kontrol etmeniz gerekiyor”

Kabul mektubu, sigorta ve hibelendirme konularında bilgilendirmelerde bulunan Ayşe Tuğba Ayrancı ise şunları söyledi:

"Kabul mektubu geldikten sonra öncelikle bölüm koordinatörüne kopyalarının bırakılması gerekiyor. Elektronik belge yönetim sistemi üzerinden gerçekleştirilen işlemlerle yönetim kurul kararını kontrol etmeniz, seçtiğiniz derslerin sayılması için önemli. Ayrıca, Checklist sekmesinden yaptığınız tüm işlemleri kontrol etmeniz hibenizin yatması için gerekli işlemleri tamamlayıp tamamlamadığınızı size gösterecek. Vize mektubu için gerekli belgelerin tamamı İnternet sitemizde mevcut. Bu belgeleri tamamlamanız vizeniz için önemli"

Öğrencilerin Erasmus+ programı süresince sorun yaşamamaları için yapmaları gereken işlemlerin detaylı bir şekilde aktarıldığı ikinci oryantasyon toplantısına yaklaşık 300 öğrenci katılım gösterdi. Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim