Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında ERASMUS Stratejik Bilgi Ortaklığı projesi kapsamında imzalanan hibe sözleşmesi gereğince yürütülmekte olan ’Gıda ve Yem Güvenliği için HACCP Eğitim Modüllerinin AB Standartlarında Oluşturulması’ projesi kapsamındaki Üçüncü Ülkelerarası Proje Çalışmaları Berlin’de gerçekleştirildi.

Proje ortaklarının katılımı ile 3 gün ofis, 2 gün saha çalışması yapıldı. Mesleki ve Yetişkin Eğitimi Kurumu olarak, Berlin’de faaliyet gösteren proje ortağının eğitim salonunda gerçekleştirilen ofis çalışmalarında; HACCP Eğitim Modüllerinin içerikleri ve teknik özellikleri konularında bilgi alışverişi yapıldı. Saha çalışmalarında ise Berlin’de faaliyet gösteren 10 adet gıda işletmesinin ziyaretleri yapılarak, iş yerlerinin "Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri" incelendi.

Proje toplantısına; proje sahibi olan Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden; Gıda ve Yem Şube Müdürü, Nevin Açıkportalı Güvenir, Proje yürütücüsü Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay, gıda mühendisleri Gülay Karabaş ve Mutlu Subaşı, Almanya’dan Tuncay Özer, İngiltere’den Doç. Dr. Özgür Heval Çınar, Slovakya’dan Lucia Gresova, Tatiana Bojnanska, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli katılım sağladı.

Proje çalışmaları sonunda değerlendirme raporları ve anket çalışmaları hazırlanarak sertifika töreni yapıldı.

Editör: TE Bilişim