Türk Kütüphaneciler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Aytaç Tekin, yaptığı yazılı açıklamada; İdefix tarafından yapılan değerlendirmede Eskişehir’in Ankara ve İstanbul’un ardından Türkiye’nin en fazla kitap okuyan 3. ili olduğunu belirtti.

ANKARA VE İSTANBULDAN SONRA ESKİŞEHİR GELİYOR

Kitap tutkunlarının idefix.com üzerinden son 6 ayda gerçekleştirdikleri siparişler göz önüne alınarak hazırlanan okuma listesi sonucunda Eskişehir’in 1,54 okuma endeksiyle 2,08’lik Ankara ve 1,92’lik İstanbul’un ardından en çok kitap okuyan 3. Şehir olduğunu belirten Tekin, “Eskişehir halkı farkını bir kez daha ortaya koydu” dedi.

BAŞKAN KURT KENTİN OKUMA ORANININ ARTMASINA BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Açıklamasında özellikle Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür eden Tekin, Başkan Kurt’un görev süresince kentin 20 farklı noktasında kütüphane kurduğunu ve bu sayede kentin okuma oranının armasına büyük katkı sağladığını kaydetti.

İL HALK KÜTÜPHANESİ TÜRKİYE’NİN EN GÜNCEL KÜTÜPHANESİ

Eskişehir İl Halk Kütüphanesinin güncel kitapları halka ulaştırma konusunda büyük bir gayret sarf ettiğine dikkat çeken Tekin, yeni kütüphane tamamlandığında Eskişehir’in ilk sıraya yükseleceğinden emin olduklarını altını çizerek vurguladı.

YENİ KÜTÜPHANELER YAPILMASI ŞART

Eskişehir’in her alanda olduğu gibi kitap okuma oranında da Türkiye’nin ilk sıralarında yer almasının gurur verici olduğunu belirten Tekin; bu sıralama Eskişehir’de daha çok kütüphane kurulması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu anlamda ilerleyen dönemde biri Odunpazarı biri de Tepebaşı bölgesi olmak üzere iki büyük ve müstakil binaya sahip kütüphanenin Eskişehir’e kazandırılması gerektiğini belirtti.

Merak eden Eskişehirlilerin https://www.idefix.com/turkiye-ne-okuyor linkinden okuma oranları haritasına rahatlıkla ulaşabileceğini vurgulayan Tekin, yeni kütüphanelerin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Editör: TE Bilişim