Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 47’nci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasının Türkiye Finali sergisinde, Eskişehir Bölgesi 12 bölge arasından en çok ödülü kazanarak birinci oldu.
Ankara’da 2-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye Finali sergisine toplam 12 TÜBİTAK Bölgesi’nden giden projeler arasından Eskişehir Bölgesi 9 ödül birden alarak toplam ödül sayısında Türkiye birincisi oldu. Konuyla alakalı olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İstanbul, Ankara, İzmir gibi çok güçlü TÜBİTAK Bölgeleri arasından sıyrılarak birinciliğe yükselen Eskişehir Bölgesinin bir ilki gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Gönen, “Bu başarı ile Eskişehir’in bilim ve teknolojide de öncü olma yolundaki özelliğini perçinlemiştir” ifadelerini kullandı.
ESOGÜ Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi ve TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Artvinli ise, toplam 57 ödülün dağıtıldığı Türkiye finali yarışmasında, Eskişehir Bölgesi’ne bağlı illerin toplamda 9 ödül alarak ipi göğüslediğini ve bu alanda ilk kez birinciliğe yükseldiğini belirtti. Niceliğin arttıkça niteliğin de artacağını vurgulayan Artvinli, “3 yıldır bölge illerimize giderek seminerler ve öğretmen eğitimleri gerçekleştirdik. 3 yıl önce bu göreve başladığımızda ülkemizin en güçlü devlet ve özel okullarının bulunduğu bölgelere yaklaşmak bile zorken, bugün geldiğimiz noktada Eskişehir Bölgesi illeri potansiyellerin üzerinde bir çaba göstermiş ve bugün bu çabanın haklı gururunu yaşamayı hak etmiştir. Nicelikte, yani toplam başvuru sayısında Türkiye ikincisi olan bölgemiz, nitelikte, yani Türkiye Finali’nde alınan toplam ödül sayısında diğer bölgelerin tamamını geride bırakarak Türkiye birincisi olmuştur” dedi.
Önümüzdeki dönemlerde daha da iyi derece yapmayı hedeflediklerini ifade eden Artvinli, bugüne kadar destek veren kurum ve kişilere teşekkür ederek, öğrencilerin daha da teşvik edilmesi için çalışmaların devam edeceğini bildirildi.
Editör: TE Bilişim