Her gün 8 ve 12‘nci sınıflarda eğitim yapan okullardan vaka haberleri geldiğini belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “En son Atatürk Ortaokulu ve Necip Fazıl Yıldırım Ortaokulu yerinde bir kararla uzaktan eğitime geçti. Eskişehir de yüz yüze eğitime devam eden 8 ve 12 sınıflarda öğrencilerin derse katılım oranı yüzde 10 nu geçmemektedir. Örneğin Melahat Ünügür Ortaokulu’nda 450 öğrenciden 50 öğrenci derse devam etmektedir” diye konuştu. En merkezi okullardaki bu oranın çevre okullarda ve ilçelerde yüzde 5'e düştüğünü dile getiren Alkan, “Bu okullardaki öğrenciler ve öğretmenlerin birçoğu risk altında toplu taşıma ile okullarına gidiyor. Acilen bu okullarda uzaktan eğitime geçilmez ise tablo daha da ağırlaşacaktır” dedi.

ONLAR AŞILAMA TAKVİMİNDE YOK

Ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ile Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul ve lise öğretmenlerinin de aşılama grubu içinde olmadığını aktaran Alkan, “LGS ve YKS'ye girecek 8’inci sınıf ile 12’nci sınıflarla Ağustos ayından bu yana yüz yüze eğitim yapılıyor. Aşılama takviminde yoklar” şeklinde konuştu. Alkan şöyle konuştu: “Pandemi tablosu ağırlaşmışken bir de öğretmen arkadaşlar reel olmayan uygulamalara maruz kalmaktadırlar. Özellikle liselerde okullarda öğrenciler yokken öğretmenlere canlı derslere okullardan girmeleri konusunda idareciler tarafından baskı yapmaktadırlar. Bu ısrar neden? Bugüne kadar ülkemizde 87 öğretmen hayatını kaybetti. Eğitim emekçisi arkadaşlarımızı aşılanmadıkları, düzenli test yapılmadığı, eğitim kurumlarında gerekli önlemler alınmadığı için önlenebilir ölümler sonucu kaybettik.

MERKEZi SINAVLAR İPTAL EDiLMELi

Sınavların iptal edilmesi gerektiğini belirten Alkan, şunları söyledi: “Vakaların arttığı, milyonlarca öğrencimizin eğitime erişemediği, müfredatın seyreltilmediği, eşitsizliğin derinleştiği bir gerçeklikte; başta Liseye Giriş Sınavı olmak üzere merkezi sınavlar iptal edilmelidir! Hiçbir sınav yaşamdan, sağlık hakkından, öğrencilerimizin eğitim hakkından değerli değildir.”

Editör: TE Bilişim