Eskişehir Düşünce Okulu, Türk Dünyası Vakfı tarafından 2017 yılından itibaren Eskişehir ilindeki sanatsal beceri, okuma, yazma, yaratıcı düşünme yeteneği olan ve çoğunluğu lise öğrencileriyle; her hafta edebiyattan sanata, müzikten sinemaya birbirinden farklı konuların işlendiği atölyelerde,  çalışmalarını sürdürüyor.

Atölyelerde; alanlarında uzman konuklarla metinler arası ve disiplinler arası bilgi paylaşımı sağlanıyor.

Öğrencilere ve velilere yönelik aylık düzenlenen Eskişehir Düşünce Okulu Buluşmaları etkinliğinin ikincisi, H. Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi toplantı salonunda Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kemal Sayar’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Hayat Bizden Ne Bekliyor” söyleşisi ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Mustafa Özçelik, Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Esra Ceyhan, Anadolu Üniversitesi Yurt Dışı Türkler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Topal, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhittin Adıyaman, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Yetim de katıldı.

Yürütülen Eskişehir Düşünce Okulu etkinliklerine katılım sağlayan yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Etkinlikte Prof. Dr. M. Kemal Sayar; sanattan hayata, geçmişten günümüze değişen ve gelişen topluma geniş perspektif açısıyla bakmanın önemini vurguladı ve gençlere bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu. Sayın Sayar,  konuşmasının ardından programda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve  toplu hatıra  fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim