Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM), Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM) ve ESOGÜ Genç Girişimciler Kulübü tarafından 5-7 Aralık 2014 tarihleri arasında üniversite lisans öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek “Eskişehir Fikir Üretme Kampı” ESOGÜ’de başladı. Etkinliğe ESOGÜ, Gazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nden 80 lisans öğrencisi katılıyor.  

Etkinliğin açılışında konuşan ETTOM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tuğba Saraç, merkez olarak üniversitenin bilgi birikiminin toplumla paylaşılmasına katkıda bulunmayı ve bilimsel çalışmaları sanayinin hizmetine sunmayı amaçladıklarını söyledi. ESOGÜ öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş arayan değil iş kuran ve istihdam yaratan kişiler olmasını istediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Tuğba Saraç, bunun da ancak girişimci ruh ile mümkün olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Saraç, merkez olarak kendilerinin de “Fikir Üretme Kampı” gibi etkinlikler aracılığıyla söz konusu “girişimci ruh”a katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

LearnERA Eğitim Danışmanlık Şirketi’nden kamp yürütücüsü Levent Sağıroğu, 6 farklı ülkede uygulanan “fikir üretme kampı”nın eğlenerek fikir üretmeyi amaçladığını söyledi. Levent Sağıroğlu, fikir üreten öğrencilerin kampın arka planında da; takım çalışması, zaman yönetimi, iletişim becerisi ve sunuş becerisi gibi 21. yüzyıl becerilerini edineceklerini kaydetti.            

Lisans öğrencilerine yönelik olarak proje kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimci gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, kamp yürütücüsü Levent Sağıroğlu liderliğinde ve Abdullah Subaşı, Hasan Göde, Melike Berat Akpınar, Cemil Dalkılıç, İdil Şerifoğlu mentörlüğünde oluşturulan gruplarda, 3 gün boyunca “Üret Eskişehir” sloganı ile çalışmalar yapılacak. 7 Aralık 2015 tarihinde ise etkinlikte üretilen projeler arasından en başarılı olanlar jüri tarafından belirlenecek.    

  

Editör: TE Bilişim