Eskişehir Ormanlarına ziyaretçi akını. Orman fakültelerinin gözde eğitim yerlerinden olan Eskişehir Ormanları, yeni konuklarını ağırlıyor.

         Geçen hafta gelen Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencilerinden sonra, şimdi de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri Eskişehir’e geldi.36 son sınıf öğrencisi ve 5 öğretim üyesinden oluşan teknik gezi ekibi ormanlık alanlardaki ve fidanlıktaki uygulamaları yerinde görecek.

Prof.Dr.Ender Makineci başkanlığındaki kafileye, Orman Mühendisi Hüsamettin Yurtseven  eşlik ediyor. İlk gün İnönü İlçesindeki meşe sahalarını gezen ekip, İnönü Savaşlarının cereyan ettiği ve kurtuluş savaşımızın dönüm noktası olan Metristepe anıtı ve şehitliğini de ziyaret etti. 2. Gün ise Öğretim Üyeleri ve bir kısım öğrenci Bölge Müdürü Recep Ateş’i makamında ziyaret ederek, organizasyon için teşekkür etti. Daha sonra hep birlikte Orman Fidanlığına geçildi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş burada öğrencilere bir konuşma yaptı. Eskişehir’deki ormancılık çalışmalarından örnekler veren Sayın Ateş, öğrencilere şu an Türkiye’nin en büyük fidanlığında olduklarını söyledi. Fidanlık Mühendisleri de, tohum çıkarmadan itibaren fidan yetişene kadar geçen aşamaları öğrencilere uygulamalı gösterdi. Öğleden sonra ise sunta fabrikasındaki üretim çalışmaları yerinde izlendi.

5 gün Eskişehir’de kalacak olan öğrenciler, Çatacık ormanlarını,  Kırka ve Kalabak ormanları ile kent ormanını gezecek. Ayrıca Kırka bor madeni de görülecek. Öğrenciler ormanlık alanların yanı sıra, Seyit Battalgazi Külliyesi, Yazılıkaya, Gökçekaya barajı ve şehir merkezindeki turistik yerleri de görme imkânı bulacaklar.

Editör: TE Bilişim