SELÇUK MANAZ 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Birlik Vakfı'nın düzenlediği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın desteklediği Eskişehir Uluslararası Öğrenci Akademisi sona erdi.
Konyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'de burslu ya da kendi imkânları ile yükseköğrenim görmek için gelmiş öğrencilerin, akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi, bulundukları üniversiteye, şehre, ülkeye, toplumumuza kültürümüze yakınlık sağlamasının amaçlandığını belirtildi. Türk kültür ve medeniyeti ile Türkiye'nin küresel vizyonu hakkında bilgilendirilmeleri ve öğrencilerin mezuniyet sonrasında kendilerinden beklenilen sosyal sorumluluk bilinciyle donatılması amacıyla, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığından sağlanan destekle hayata geçirilen Eskişehir Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde 9 hafta süren eğitim maratonu başarıyla tamamlandığı belirtilen açıklamada, "Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile imzalanan sözleşmenin ardından duyurularla tanıtımı yapılan akademimize, ilimizde yüksek öğrenimine devam eden uluslararası öğrenciler büyük ilgi göstermiş ve toplam 280 öğrencimizin kesin kaydı kabul edilmiştir. Bürokrasi, siyaset, iş dünyası, akademisyenler ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen kokteyl ile açılışı yapılan Eskişehir Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde toplam 35 akademisyen ve eğitmenin katılımı ile 37 faklı ders ve eğitim gerçekleştirilmiş, ayrıca Bursa-Söğüt-Bilecik, Frig Vadisi-Yazılıkaya-Seyitgazi ve İstanbul’a kültür gezileri düzenlenmiştir. İlk gününden başlamak üzere katılım sağlayan öğrencilerin devam takiplerinin online check-in sistemi ile son derece hızlı ve etkin şekilde takip edildiği akademimizde öğrencilere, günümüz dünyasını toplumsal, kültürel ve sanatsal açıdan anlamlandırmaya yarayacak bilimsel, akademik ve sanatsal vizyon kazandıracak eğitimler verilmiştir. Öğrencilerin ülkemiz ile her alanda kalıcı ve sürdürülebilir ilişkilere sahip olmasını, toplumumuz ve kültürümüzle olan manevi bağlarının güçlendirilmesini hedeflediğimiz akademimizde oluşturduğumuz eğitim içeriği Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından belirlenen program öncelikleri çerçevesinde şekillendirilmiştir" denildi.
Açıklamada, uluslararası öğrencilerin eğitim gördükleri okullardaki hocaları, arkadaş çevreleri ve birbirleri ile daha etkili iletişim kurabilmelerine imkan sağlayan Eskişehir Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde katılım sağlayan öğrencilere ülkelerini ve kültürlerini tanıtma imkanı verildiğini belirtilerek şöyle denildi;
PROGRAM BİRİNCİSİNE LAPTOP
"Bu fırsatı değerlendirerek sunumlarda adeta birbirleri ile yarışan öğrenciler şarkılar, danslar, yöresel kıyafetler ve yemeklerle her bir ülke tanıtımını kültürel bir şölen haline dönüştürmüştür. Bu faaliyetlerle toplum önünde konuşma ve sunum becerilerini de geliştiren öğrencilerimiz, derslerin daha interaktif geçmesine ve dolayısıyla eğitim kalitensin artmasına katkıda bulunmuşlardır. Her hafta ders aralarında, kendilerine Eskişehir’in farklı bir lezzetinin ikram edildiği Vakfımızda, öğrencilerin Uluslararası Öğrenci Akademisi kapsamı dışında kalan diğer etkinliklere de katıldıklarını görmek öğrencilerimizle oluşturduğumuz bağın bir kanıtıdır. Şanlı ecdadımızın büyük kültür mirasının birer parçası olarak gördüğümüz ve yıllarca ihmal edilen, uzak ama gönlümüze yakın topraklardan gelen kardeşlerimizle bütünleşme fırsatını yakaladığımız akademimiz, bizlere de devletimizin ne denli büyük olduğunu bir kez daha öğretmiştir. Program birincisine laptop hediye edilmiştir ayrıca Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya davetiyesi taktim edilmiştir."
 
Editör: TE Bilişim