Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan “Beyaz Bayraklı Okul ve Beslenme Dostu Okul” projesi kapsamında 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Eskişehir genelinde 142 okula ‘beyaz bayrak’, 57 okula ise ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ verildi. Törende en dikkat çeken ilçe Beylikova oldu. Başvuru yapan 12 okul da beyaz bayrak almayı hak kazandı. 

Eskişehir Öğretmenevi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, ilçe ve şube müdürleri ile okul temsilcileri katıldı. Törende konuşan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, “Sağlıklı toplum için sağlıklı nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu proje kapsamında yürütülen çalışmalardan bir tanesi de beyaz bayrak projesi. Burada amaçlanan kronik ve diğer hastalıkların önlenmesinde alışkanlıkların yerleştirilmesinde okulların çok büyük önemi var. Erişkin çağ obezitesinin önlenmesinde çocukluk çağı obezitesinin önlenmesi en önemli basamak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi okul sağlığının daha iyi duruma çıkarılması, yaşam kalitesinin yükselmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla 2 bakanlık arasında protokol yapılmıştır. Eskişehir’de başvuru yapan 165 okulumuzdan 142 okul beyaz bayrak almayı hak kazandı. 9 olan okul sayısı böylece 316’ya ulaştı” dedi.

NEDEN BÜTÜN OKULLARIMIZ BU BAYRAĞA SAHİP OLMASIN 

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen  sağlıklı ortamda eğitim yapılmasına dikkat çeken bu uygulamanın  okullar için son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Sağlıklı birey çok önemli. Hem sağlık hem eğitim ikisinin insan hayatı içerisindeki değerini hepimiz biliyoruz.  İlk başladığı günden bu güne sağlıklı ortamda eğitim yapılmasına dikkat çeken bu uygulamanın okullarımız için son derece önemli olduğuna inanıyorum. Beyaz bayrağın okulun önünde dalgalanıyor olması, okullarımız için onur ve gurur vesilesi olduğunu biliyoruz. Neden bütün okullarımız bu bayrağa sahip olmasın bunun arayışı içerisindeyiz” diye konuştu.

BEYLİKOVA'DAN YÜZDE 100 BAŞARI 

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Aslı Melek Zeytin ise ‘Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ve Beslenme Dostu Okullar Programı hakkında bilgi verdi. Zeytin beyaz bayrak işbirliğinde şehir genelinde yüzde 64 başarının yakalandığını belirterek en başarılı ilçenin yüzde 100 ile Beylikova olduğunu aktardı. Zeytin; Beylikova’yı yüzde 88,5 ile Tepebaşı ve yüzde 87,5 ile izlediğini söyledi. Han’da başvuru yapan 3 okula da beyaz bayrak verilmediğini belirtti. Başkan Zeytin, Beslenme Dostu Okullar Programı kapsamında ise yüzde 37 oranında bir başarı elde edildiğini ifade etti. Konuşmaların ardından sertifika törenien geçildi. 

Editör: TE Bilişim