Eskişehir  Toki Şehit Emre Bolat İlkokulu İngilizce öğretmeni Ayça Baş  4-B sınıfıyla dahil olduğu ‘WEB 2.0 MONSTERS’ adlı eTwinning projesiyle minik canavarlarını digital alanda geliştirmeyi tüm hızıyla sürdürüyor.

Eskişehir  Toki Şehit Emre Bolat İlkokulu İngilizce öğretmeni Ayça Baş  4-B sınıfıyla dahil olduğu ‘WEB 2.0 MONSTERS’ adlı eTwinning projesiyle minik canavarlarını digital alanda geliştirmeyi tüm hızıyla sürdürüyor.

12 farklı okudan 13 farklı öğretmen digital içerikli bir eTwinning projesine imza attılar.Projede Türkiye Manisa’dan Hatice Gençay, Ömer Arıcı,Mehmet Gençay, Figen Boyacıoğlu, Nagihan Sert; İstanbul’dan Ece Vural Erçin, Ozan Kaya, Miray Çalık, Gül Ünlü Kocakahya; Eskişehir’den Ayça Baş; Slovakya’dan Alzbeta Gallikova; Romanya’dan Elena Viorica Mittitela ve Polonya’dan Monika Merek bulunuyor.4 ülkenin bulunduğu projede 158 öğrenci yer alıyor.

Bu projede web 2.0 araçları ‘Araç’ değil ‘Amaç’

‘Web 2.0 Monsters’ Türkçe adıyla ‘Web 2.0  Canavarları’ projesi minik canavarlarıyla internetin sadece canlı ders,oyun oynama yada sosyal medya kullanımından ibaret olmadığını; internetle kendi derslerine uygun bir şekilde digital içeriklerini üretmeyi öğretmeyi hedefliyor.Minik canavarlar her etkinliklerinde yeni bir web 2.0 aracı öğreniyorlar. Evde kaldıkları bu süreçte kendilerini digital alanda geliştiriyorlar.Sadece kendilerinin değil ailelerinin yardımıyla onlarında öğrenmesini sağlıyorlar. Yabancı bir proje olduğu için derslerinde öğrendikleri yabancı dili kullanma fırsatı buluyorlar.Aynı zamanda farklı illerden ve ülkelerden arkadaş edinerek sosyalleşiyorlar.

Şubat ayının ortasında başlayan proje Mayıs ayının sonunda sona erecek.Minik canavarlar Şubat ayından bu yana Canva, Bitmoji, Chatterpix, Animoto, Educandy,Storyjumper, Picas, Wordart, Popplet web 2.0 araçlarını öğrendiler. Bu araçlarla avatarlar olusturarak kendilerini tanıttılar. Animasyonlu video araçlarıyla okullarının videolarını yaptılar. Derslerine uyumlu dijital oyunlar ürettiler.Dijital hikaye yazdılar.23 Nisan’da digital sanatlarını yaparak bunu digital bir takvime dönüştürdüler.Dijital zihin haritaları oluşturdular.Web 2.0 araçlarıyla hazırladıkları bu birbirinden güzel ürünleri  her 2 haftada bir 4 farklı ülkeden 100’ün üzerinde katılımcıyla yaptıkları online toplantılarda Mentimeter, QuestionPro, Slido, Kahoot,Quizizz gibi ölçme araçlarıyla oylamalar ve yarışmalar yaparak webinarlarını eğlenceli hale getiriyorlar. Son dijital ürün olarak sosyal medya okuryazarlığı ve dezenformasyonu ele alan bir çizgi film yapmayı planlıyorlar.

Editör: TE Bilişim