Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ile Almanya Darmstadt Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Almanya’da imzalanan anlaşma hakkında konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, “Eskişehirli sanayici ve tüccarlarımız Almanya’da pazar tanıma, bağlantı kurma, partner arayışı ve şube açma konularında Darmstadt Sanayi ve Ticaret Odasından destek alabilecekler. Böylece Eskişehirli şirketlerimiz pazara daha rahat erişebilecek” dedi.
 
İmzalanan anlaşmanın içeriğinde ayrıca eğitim konusunda işbirliği yapılmasına yönelik maddelerinde olduğuna değinen Özaydemir, özellikle mesleki eğitim alanında çalışmalarda yapılacağını belirtti. Özaydemir, “Üyelerimiz için gerçekleştirdiğimiz anlaşmada özellikle Meslek Eğitimi konusunu da ele aldık. Darmstadt STO’nun meslek eğitimi konusundaki bilgi birikimini Eskişehir’de hayata geçirdiğimiz eğitim merkezlerine aktarmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 
İmza Törenin’de konuşan Darmstadt STO Başkan Yardımcısı Matthias Martiné ise 2 ülke arasındaki uzun yıllardır birbirine bağlayan gelişimin söz konusu anlaşma ile daha da güçlendiğini ifade etti.
 
Alman şirketlerinin de bölgeyi tanıma ve yatırım yapma konusunda ESO’dan destek alacaklarını anlatan Martiné,  Eskişehir’in güçlü sanayisi nedeniyle partner şehirlerden biri olarak seçtiklerini vurguladı. Martiné, “ Eskişehir otomasyon, taşıt yan sanayi, hava ve uzay teknolojilerinde güçlü bir şehir ve aynı zamanda muazzam bir altyapıya sahip. Diğer şehirlerin de gelişim konusunda örnek aldığın bir şehir. Eskişehir’den öğrenebileceğimiz bazı şeyleri Almanya’ya getirebiliriz” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim