Eskişehirli Buğra Barış isimli üniversite öğrencisi, Türk Eğitim Vakfı (TEV)-Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Yüksek Lisans Bursu’nu kazanarak Almanya’ya yüksek lisans eğitimi almaya gidiyor.
Türk Eğitim Vakfı - DAAD Yüksek Lisans Bursunu almaya hak kazanan Eskişehirli Buğra Barış, yılmadan sürekli çalışarak zoru başardı. Türkiye genelinde seçilen 76 gençten biri olan Buğra Barış, üniversiteye başladığından beri yurt dışında yüksek lisans yapmanın hayalini kuruyordu. Üniversite eğitimi boyunca bütün notlarını olabildiğince yüksek tutmaya çalışan Buğra Barış, sonunda hayaline kavuştu.
AİLESİ, ’SENİ YURT DIŞINDA OKUTAMAYIZ’ DEMİŞTİ
Türkiye genelinde seçilen 76 gençten biri olan Eskişehirli Buğra Barış, üniversiteye başladığı zaman ailesine ’Ben Yüksek Lisansımı yurt dışında yapacağım’ demişti. Ailesi Fevziye ve Seyfi Barış çifti ise, ’Oğlum biz seni yurt dışında okutamayız, üzüleceğin hayaller kurma’ diyerek, teselli etmeye çalışmışlardı. Bunun üzerine yılmayan Buğra Barış, hedefini koyarak çalıştı. Kendi imkanlarıyla yabancı dilini geliştiren Buğra Barış, İngilizce yanında, Almanca da öğrendi. Not ortalamasını olabildiğince yüksek tutmayı hedeflerken ERASMUS programıyla yurt dışına çıktı, gidebileceği üniversiteleri araştırdı. TEV yüksek lisans burslarına başvurdu. Bir dizi sınavı başarı ile geçti. Ailesiyle birlikte TEV Eskişehir şubeye gelerek evraklarını hazırlarken duygulu anlar yaşandı.
"TEV OLARAK ÖĞRENCİLER İÇİN 1 MİLYON DOLARLIK FON AYIRDIK"
Eskişehir Türk Eğitim Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Sevim Salkım, yaptığı açıklamada, 10’dan fazla ülkede çalışmaları olan TEV olarak, sadece Türk gencinin ve Türkiye geleceğinin yanında olduklarını söyledi. Şu anda yurt dışındaki Türk Eğitim Vakfı’nın 153 bursiyerinin 134’ünün doktora yaptığına dikkat çeken Salkım, "TEV olarak gençlerimizin yurt dışında yüksek lisans ve doktora eğitimi alması için yaklaşık 1 milyon dolar fon ayırdık. İşbirliği yaptığımız kurumların katkılarıyla birlikte bu tutar 3 milyon dolara yaklaşmaktadır. Yurt dışı burslarımıza bu yıl 358 aday başvurdu ve ilk elemelerin ardından 273 aday mülakata alındı. Kendi alanlarında başarılı akademisyenlerden oluşan jüri tarafından seçilen 76 genç burs almaya hak kazandı. Bursiyerlerimizden 33’ü kız, 43’ü erkek öğrencilerden oluşuyor. Mühendislik - teknik alandan 44, Temel Bilimlerden 9, Sosyal Bilimlerden 12, Ekonomi ve İşletmeden 9 öğrencimiz ve Tıp’tan 2 uzman hekimimiz eğitimlerine yurt dışında devam edecekler. TEV, bu bursları verirken Almanya, Fransa, Singapur Hükumetleri ve Danimarka, İtalya, İspanya, Japonya Resmi Kurumları ile müşterek çalışmaktadır. Türkiye’nin eğitimle ilerleyeceğine inanıyoruz. TEV olarak gençlerimize inancımız tam ve hep onların yanında olacağız. Eskişehirli Buğra Barış’ı bir kez daha yürekten kutluyor, eğitim yolculuğunda başarılar diliyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim