Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu yıl kayıt yaptıran 42. Dönem (2014-2020) öğrencileri, Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda düzenlenen geleneksel “Beyaz Gömlek Giyme Töreni” ile hekimlik mesleğine ilk adımlarını attılar. 
Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Enver İhtiyar, öğrencilere seslenerek hekimlik mesleğini seçmenin onları mutlu edeceğini ve mutluluklarının mezuniyetleri yaklaştıkça daha da artacağını söyledi. Öğrencilere Türkiye’nin en köklü Tıp Fakültelerinden biri olan ESOGÜ Tıp Fakültesi’ni seçtikleri için pişman olmayacaklarını söyleyen Prof. Dr. Enver İhtiyar, 6 yıl sonra iyi yetişmiş hekimler olarak mezun olacaklarını belirtti. Tıp Fakültesi’ni kazanmanın son hedef olmaması gerektiğinin de altını çizen Prof. Dr. Enver İhtiyar, asıl hedefin hekimlik mesleğinin zirvesinde yer almak olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Hekim gömleğinin rengi olan beyazın, temizliğin ve saflığın sembolü olduğunu ancak kiri çabuk gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Enver İhtiyar, beyaz gömleklerini yeni giyen hekim adaylarından emekliliklerine kadar hekimliğe leke sürmeden mesleklerini icra etmelerini istedi. Prof. Dr. Enver İhtiyar, herkese keyifli ve başarılı bir öğretim yılı dileyerek konuşmasını tamamladı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen beyaz önlüğün sadece bir önlük olmadığını, insanların acılarına çare olmak için giyildiğini ve giyildiği anda şefkat ve merhamet duygularının da giyilmiş olacağını ifade etti. ESOGÜ’lü hekim adaylarına küreselleşen dünyada sadece ülkemizdeki değil, yurt dışındaki hekimlerle de rekabet içinde olacakları mesajını veren Prof. Dr. Hasan Gönen, bu bakımdan ESOGÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin fakültelerinin değerini mezun olduktan sonra daha iyi anlayacaklarını söyledi. Öğrencilere derslerine metodik ve günlük çalışmaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Hasan Gönen, bununla birlikte sosyal hayatı ve spor yapmayı ihmal etmemeleri gerektiğini de hatırlattı. Konuşmasının son bölümünde gençleri bugünlere getirdikleri için öğrenci velilerine teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, öğrencilere de başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.          
Açılış konuşmalarının ardından hekim adaylarına öğretim üyeleri tarafından gruplar halinde beyaz gömlekleri giydirildi. Tören öğrencilerin “Genç Tıbbiyeli Andı”nı okumasıyla sona erdi.  
  
Editör: TE Bilişim