Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi, ESOGÜ Spor Salonu’nda düzenlenen törenle 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi.
Törende mezunlar adına konuşan Tarla Bitkileri bölüm birincisi Merve Ocak, ailesine ve tüm mezun ailelerine fedakarlıkları ve kendilerine verdikleri destek için, hocalarına da emekleri için teşekkür ederken, kendisi ve arkadaşları adına iyi birer Ziraat Mühendisi olmanın sözü verdi.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Koç, insanın gıdasız yaşayamayacağını gıdaların ise ancak Ziraat Mühendislerinin çalışmalarıyla elde edilebileceğini belirtti ve bu nedenle Ziraat Mühendisliğinin dünyada önemi azalmayacak mesleklerden biri olduğunu vurguladı. Ailelere seslenen Prof. Dr. Ali Koç, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını ve onların da bugün mezun olarak Ziraat Mühendisliğinin neferleri arasına katıldığını söyledi. Prof. Dr. Ali Koç mezunlara seslenerek, onlara eğitimleri boyunca ileride iş hayatlarında karşılaşacakları sorunların çözüm yollarını öğrettiklerini yani kapının anahtarını verdiklerini belirtti ancak yaşam boyu öğrenmenin önemine ve gerekliliğine de vurgu yaptı. Mezunlara bu milletin kaynaklarıyla meslek sahibi olduklarını hatırlatan ve bu nedenle mesleklerini milletin yararına kullanma çağrısında bulunan Prof. Dr. Ali Koç, onları iyi yerlerde görmek istediklerini söyledi.
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, tarımın ülkemiz için sosyal ve ekonomik açıdan stratejik öneme sahip bir sektör olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hasan Gönen ekonomimizde son yıllarda sanayi sektörü öne çıksa da temel ihtiyaç maddeleri ve hammadde temini hususlarının tarım sektörünün önemini ortaya koyduğunu söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen tarımsal kalkınmanın temelinin verimlilik olduğunu, verimliliğin ise eğitimle mümkün olduğunu ifade ederek Ziraat eğitiminin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Hasan Gönen ailelere seslenerek çocuklarının geleceği biçimlendirecek bir mesleğe adım attığını belirtti ve hayatta başarılı olacaklarına inançlarının tam olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen mezunlara da seslenerek onları milli ve manevi değerlere sahip, toplum için çalışan, hür ve bilimsel düşünceyi rehber edinen gençler olarak yetiştirdiklerini söyledi ve onlardan meslek yaşamları boyunca yeniliklere açık olmalarını ve kendilerini geliştirmelerini istedi. Prof. Dr. Hasan Gönen mezunları ve ailelerini kutlayarak sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından bölümlerini dereceyle bitiren mezunlara başarı belgeleri verildi. Daha sonra tüm mezunlara mezuniyet belgeleri verildi. Tören keplerin topluca havaya atıldığı bölümle sona erdi.
Editör: TE Bilişim