Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Valide Malhatun Anaokulu’nda düzenlenen bir programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.
Programa, Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Birdane, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Yücel ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Engin Karadağ da katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Anaokulu Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Bay, milli değerleri özümseyen öğrenciler yetiştirmeye önem verdiklerini belirterek, özverili çalışmaları için tüm öğretmenlere teşekkür etti.
Anaokulu öğrencilerinin yıl boyunca gerçekleştirdikleri etkinliklerin fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisiyle devam eden programda konuşan Prof. Dr. Hasan Gönen, toplumu oluşturan bireyleri küçük yaşlardan itibaren eğiten ve yoğuran öğretmenlerin en fedakâr mesleklerden birini yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Gönen, öğretmen olmanın bir ideal işi olduğunu belirttiği konuşmasında, toplumun istenilen bazı değerlerden uzaklaşmasının, öğretmenlere hak ettikleri değerin verilmiyor olmasından kaynaklandığını düşündüğünü söyledi. Prof. Dr. Gönen insan onuruna yaraşır nesiller yetiştirmeleri temennisiyle, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.
Kutlama programı, Anaokulu öğretmenleriyle birlikte pasta kesilmesi ve Rektör ve Rektör Yardımcısı tarafından öğretmenlere hediye takdim edilmesiyle sona erdi.
Editör: TE Bilişim