DGM Gündem Eğitim Danışmanlık ve Eğitim Akademi tarafından düzenlenen Etkili İletişim ve NLP Eğitimi, TV Program Yapımcısı, Yönetmen ve İletişim Uzmanı Tülay Günal tarafından Özdilek Sanat Merkezi’nde verildi.

Etkinliğin açılışında konuşan DGM Gündem Eğitim Danışmanlık Firması Sahibi Gül Yılmaz, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İletişim Uzmanı Tülay Günal’a teşekkür etti.

İletişim Uzmanı Tülay Günal, iletişimi tanımlayarak şunları kaydetti: “En yalın tanımlamayla iletişim, bilgi, düşünce ve davranışların aktarılması sürecidir. (Williams Raymond) Konuya yığınsal iletişim süreci açısından yaklaşan iletişim kuramcısı Laswell’e göre ise iletinin hangi koşullar altında aktarıldığı ve hangi amaçla üretildiği ögelerini model almıştır.” Etkili iletişimde anahtar kavramları; iletişim, algı, dinleme ve empati olarak sıralayan Günal, “İletişimde kelimelerin yüzde 10, ses tonu ve vurguların yüzde 30 beden dilinin ise; yüzde 60 etkili olduğu deneysel çalışmalarla ortaya çıkmıştır” diyerek, beden dilinin önemine dikkat çekti.

KENDİNİZİ TANIYOR MUSUNUZ

Etkili bir iletişim kurabilmek için kişinin önce kendini tanıması gerektiğini belirten Günal, SWOT Analizi ile bunun belirlenebileceğini söyledi. “Bir kağıda güçlü, zayıf yönlerinizi, fırsatlarınızı ve tehditlerinizi yazın, bu kendinizi değerlendirmede size yardımcı olacaktır” dedi. Tülay Günal, güçlü insanların 5 özelliğini ise şöyle sıraladı: “Hata yapmaktan, denemekten korkmaz. Ne olursa olsun, insanlarla ilişkilerini iyi tutar. Belirsizlik ortamı onu ürkütmez, kaygılanmaz. Her zaman bir arka bahçesi olur. Hayallerine aşıktır ama vazgeçmeyi de bilirler. Takıntı yapmaz. Esnek düşünebilme becerisine sahiptir. Her koşulda çözüm üretir.” İletişim kazalarına da değinen Günal, “İletişim içinde olduğunuz kişilerle duvar olacak konulara girmeyin, ‘cool’ görünmeye çalışmayın, muhalif olmayın” önerilerinde bulundu.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikalarını DGM Gündem Eğitim Danışmanlık Firması Sahibi Gül Yılmaz verdi. 

Editör: TE Bilişim