Tepebaşı İlçesi Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmenleri pandemi döneminde öğrencilerinin eğitimlerine destek sağlamaya devam ediyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle; "Salgın sürecinde evlerine kapanan öğrencilerine hareket becerisi kazandırabilmek adına bir e-twinning projesi başlatan öğretmenler, yurt içinden 8 ve yurt dışından 1 ortak ile Evde Kal Hareketli Kal Projesini yürütmeye başladı..

Covit-19 salgını nedeni ile öğrencilerin beden eğitimi ve spor derslerinden uzak kalması, okul dışı ortamlarda akranları ile fiziksel aktivitelere dahil olamaması gibi nedenler de çocukların fiziksel aktivitelere katılma oranlarını olumsuz etkilemektedir. Pandemi sürecinin neden olduğu olumsuzlukların yanı sıra öğrencilerin fiziksel aktivite düzeylerinin düşük olmasının en önemli nedenlerinden bir tanesinin de ailenin spora uzak olması olarak ifade edilmektedir. Çocukların ve gençlerin fiziksel aktiviteye katılımında aile (anne ve baba) önemli belirleyici olarak göze çarpmaktadır. Fiziksel aktiviteye katılımda ebeveynden (anne ve baba) algılanan sosyal desteğin, gençlerin fiziksel aktiviteye katılımı ile doğrudan ilişkili olduğu vurgusu da bir çok çalışmada yapılmaktadır.

Ailesi ile birlikte spor yapan çocukların yapmayanlara göre daha zayıf olduğu, ailenin spor bağlamında çocuklara model olabilmesi, çocukların fiziksel aktiviteye ilişkin tutum ve davranışlarını olumlu yönde etkilediği bilgisinden hareketle de bu projenin amacı; pandemi sürecinde öğrencileri ve velileri fiziksel aktivitelerle buluşturarak hareketli kalmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda evde eğitim (özel eğitim) alan öğrencilerin de katılımını sağlayarak fiziksel aktivite aracılığı ile duyuşsal ve bilişsel olarak da gelişimlerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Çocukların yaşamları boyunca düzenli fiziksel aktiviteye katılma alışkanlığını aşılamanın yanı sıra disiplinler arası bir yaklaşım benimsenerek de beden eğitimi ve sporun Teknoloji Tasarım, Bilişim Teknolojileri, Çevre ve Doğa Eğitimi ve Sağlık Bilgisi disiplinleri ile bütünleştirilmesi amaçlanmıştır.

Projeyi yürüten Beden Eğitimi Öğretmeni Ezgi Yılbak;

"Belirtilen tüm bu amaçlar doğrultusunda projede yer alacak olan etkinlikler ile şu hedeflere ulaşılması planlanmaktadır:

-Öğrenci ve velilerimizin sürece dahil edilmesi

-Fiziksel aktivite aracılığı ile aile içi iletişimi geliştirerek aile bireylerinin etkili ve kaliteli zaman geçirmesine olanak sağlamak

-Evde uygulayabilecekleri egzersizler ve oyunlar üretmek

-Sıfır atık felsefesi ile evlerimizde bulunan plastik şişe, karton vb. atık malzemelerle farklı oyunlar tasarlamak ve hayal güçlerini geliştirmelerine olanak sağlamak.

-Sağlıklı beslenme ilkelerini keşfetmelerini sağlamak.

-Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizi sürece dahil etmek

-Öğrenci ve velilerimiz ile geleneksel çocuk oyunlarını oynatarak unutulmaya yüz tutmuş oyunları gün yüzüne çıkarmak."

Editör: TE Bilişim