Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan'ın yaptığı açıklama şöyle; "Eğitim Sen  Yürütme Kurulu olarak, salgın tehdidinin geldiği aşama ve bu tehdide karşı mücadelenin en etkili yönteminin evde kalmak ve sosyal izolasyon olduğu gerçeğinden hareketle, okulların kapalı kalma süresinin uzatılması kararının alınmasını olumlu buluyoruz. 30 Nisan tarihine kadar EBA ve TV üzerinden uzaktan eğitim devam edeceği MEB tarafından açıklandı. Bu konuda,

-Kamuda ve özel sektörde çalışan velilerin izin problemi çözülmelidir. Özellikle özel sektördeki işçilerin ve emekçilerin ücretli izin hakkı tanınmalıdır.

-Uzaktan eğitim sorunlu devam ediyor. Tekrar eden dersler monoton anlatımdan dolayı ilgi çekmiyor.

-Üniversite ve lise sınavı konusunda Bakanımızın açıklaması belirsizliği kaldırsada kaygı ve stresi arttırmıştır.Maddi durumu iyi olanlar eksikliklerini giderebilecek ya kötü olanlar ne yapacak? algısı iyece gelişti.

-Ücretli ve usta öğreticilerin ücret konusu maalesef çözülmedi.

Bu gündemler dışında Eskişehire özgü olarak uygulanan:

- Eskişehir öğretmen evinin sağlıkçılara tahsis edilmesi önemli bir adımdır. Yalnız hijyen, ekipman ve en önemlisi personelin korona virüs konusunda yeterli eğitimi sağlanması sağlanmalıdır.

- Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlayan maske üretimi

# EvdeKal Türkiye # uygulaması ile çelişmektedir. Burası bir okuldur işletme değildir. Öğrenciler ve öğretmenler evde izolasyonda olmalıdır.

-Vefa Projesi ilçelerdeki eğitimcileri zor durumda bırakmıştır. Uzun dolmuş yolculukları ve eğitimini almadıkları görevleri yapmak reel bir uygulama değildir. Bu konuda esneklik sağlanmalıdır."

Editör: TE Bilişim