Osmangazi Üniversitesi  Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından her sene düzenlenen  Beyin Bilgi Yarışması Ödül töreni üniversitenin  Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Bu sene 11.si düzenlenen yarışmada Eskişehir ilinden ve diğer illerden toplam 28 lisenin katıldığı yarışmada Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri hem birincilik  hem de ikinciliği alarak büyük başarı sağladı.

Koordinatörlüğünü ÇOGEM Müdürü  Prof.dr.Ferhan Esen’in yaptığı organizasyonda ,tüm Türkiye çapına yayılmasını planladıkları dünya  çapındaki bu  prestijli ve beyin farkındalığı yaratmayı amaçlayan yarışmanın bu sene çok daha fazla katılımla yapılmasından dolayı memnuniyetleri dile getirildi.

Yarışmaya olan ilgilininher sene artması ve bu sene akademik olarak oldukça başarılı Eskişehir ilinden ve dışından  28 okulun ve 100 ‘ün  üzerinde öğrencinin  katılımıyla yapılmasının anlamlı olduğu belirtildi.

Hazırlanması uzun soluklu olan yarışmanın sonunda Birinciliği Eskişehir Fatih Anadolu Lisesinden  Damla Erdağ  , İkinciliği yine Fatih Anadolu Lisesinden  Zeynep Kaya ,Üçüncülüğü Muzaffer Çil Anadolu Lisesinden Umut Akgün isimli öğrenciler almışlardır.

Yarışmanın dereceye giren öğrencilerine ödülleri  Osmangazi Tıp Fakültesi  Dekanı Prof.Dr. Ali Arslantaş , l Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı ve ÇOGEM Müdürü  Prof.Dr.Ferhan Esen tarafından öğrencilere verildi.

Editör: TE Bilişim