“Bağımsızlığın İlk Adımı; Parayı Etkili Yönetme Sanatı” Projesi Eskişehir Muzaffer Çil Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Demet Efe ve Neşe Sakarya tarafından; Bursa, Rize, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan’da ki lise düzeyinde 5 okulun ortak olduğu bir eTwinning Projesi olarak hayata geçirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle; "Finans Okuryazarlık Projesi ile lise öğrencilerinin finansal öz yeterliliklerini geliştirmek hedefleniyor.  Finansal okuryazarlık kültürünün kazanılması, öğrencilerimizin var olan ve olacak ekonomik süreçlerini daha iyi yönetmeleri, dijital finansal unsurları kullanan etkili bir girişimci bakış açısına sahip olmalarını sağlayacak. 

 

Şubat Ayında başlatılan ve 9 ay sürmesi planlanan proje kapsamında Mayıs ve  Haziran aylarında çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla online eğitimler verilecektir. Bu eğitimler ile lise düzeyindeki bütün öğrencilere, öğretmenlere ve velilere ulaşabilmeyi hedefleyen projenin eğitimlerine katılım bilgilerini instagram @okuryazarfinansal,  twitter @finansalokurya4 hesaplarından takip edebilir, eğitimleri projenin Finansal Okuryazarlık Youtube kanalından izleyebilirsiniz. "

Editör: TE Bilişim