Memur Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, maske üretim başarısından dolayı Gazi Yakup Satar MTAL'yi hep birlikte tebrik etmeleri gerektiğini kaydett.

 Karaman, "Eskişehir’in Maske Üretim Üssü’ne dönüşen Gazi Yakup Satar MTAL her türlü övgüyü hak ediyor. Her geçen gün artırdıkları maske üretim adetini şu anda günlük 4000’e çıkarmış durumdalar. Okulda kendi üretimlerinin yanı sıra maske üretimi yapan Eskişehir Sanayi Odası’nın ve diğer okullarımızın kullandıkları kumaşların kesim ve katlanması yapılarak üretime hazır hale getiriliyor bunun yanında merkez dışındaki ilçelerin talepleri de buradan karşılanıyor. Ziyaretimde dikimi bitip sterilizasyon işlemine gönderilecek maskelerde fazla iplerin kesilmesi işleminin dahi ihmal edilmediğini gördüm. Yaşanan sorun mesleki eğitimin ve bu eğitimlerin verildiği meslek liselerimizin önemini bir kez daha ortaya koydu. Koca koca devletler   başkalarından gelecek maskelere muhtaç biçare şekilde beklerken bizim meslek liselerimiz maske, koruyucu elbise ve yüz siperi hatta solunum cihazı üretimi gerçekleştirebiliyor.

Umarım siyasetçisinden sanayicisine herkes mesleki eğitime destek için üzerine düşeni artık yapar. Verilen değer ve sağlanan itibar ile meslek liselerimizin en kısa zamanda öğrencilerimizin tercih için yarışacağı okullara dönüşeceğine inanıyorum"dedi.

Editör: TE Bilişim