CHP Parti Meclisi üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer eğitim müfredatında yapılan değişikliğin ve eğitim sistemindeki sorunların tartışıldığı bir panele konuşmacı olarak katıldı.

Ankara Batıkent Ethem Sarısülük parkında gerçekleşen panele KHK"lerle üniversiteden uzaklaştırılan Prof. Dr. Nejla Kurul ve KESK MYK üyesi Elif Çuhadar da konuşmacı olarak katıldı.

 "Müfredat meselesi memleket meselesi" diyenler Batıkent Dayanışma Platformunun organize ettiği panelde buluştu. CHP Milli Eğitim Komisyonu sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, KHK"lerle üniversiteden uzaklaştırılan Prof. Dr. Nejla Kurul, KESK MYK üyesi Elif Çuhadar'in katılımcı olduğu panel Ethem Sarisuluk Parkında gerçekleşti.

Yeni müfredat, AKP’nin eğitim politikaları ve nasıl mücadele etmeliyiz üzerine tartışmaların yürütüldüğü panelde konuşan Usluer, AKP’nin 16 yıllık iktidarında eğitim sisteminde yaşanan tahribatı özetledi. 16 yılda 6 bakan değiştiren Milli Eğitimin 4+4+4, tüm okulları imam hatipleştirme ve eğitim kalitesindeki hızlı düşüşün geleceğe nasıl etkileri olacağını anlattı. Usluer, “ Buraya gelenlerin endişelerini çok derinden paylaştığımı ifade etmek isterim. Benim iki kız evladım var onlar eğitimlerini tamamladılar, çalışma hayatına atıldılar fakat ben sizlerin çocukları için, çocuklarımın çocukları için, kısacası geleceğimiz için endişeliyim ve bu yüzden gerekirse kapı kapı gezip başımıza nelerin geleceğini anlatacağım. AKP’nin bize reva gördüğü tablo ortada. Biz bu tabloyu beğenmedik ve çok güzel renkler ve desenlerle bambaşka, huzurlu, güvenli bir tablo çizeceğiz. Bunu yapmak zor değil. Yeter ki bir arada olalım. Nasıl tecavüzcüyü aklayan yasayı kadınlarımız ayaklanıp geri çektirdiyse bu cinsiyetçi, bilim ve laiklik düşmanı, çağdışı müfredatı da geri çektireceğiz. Burada kadınlara, annelere çok iş düşüyor. Okul aile birliklerinde daha çok görev alın, etrafınızdaki herkese dokunun, tıpkı “Hayır” kampanyalarında yaptığımız gibi derdimizi ve muradımızı doğru dille izah edelim. Tıpkı “ Adalet” yürüyüşümüzde olduğu gibi yüreğimizle çıkalım yola. Her şey geleceğimiz için. Biz haklıyız ve hakkımızı alacağız, başka bir alternatifimiz yok” dedi.

Prof. Dr. Necla Kurul, AKP iktidarının kendinden olmayana tahammülü olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “ Bugün baktığımızda müfredatta hepimizi çok rahatsız eden ifadeler var. Ben bir hoca olarak, veya burada bir öğretmenler de var aramızda, öğretmenler olarak sınıfımıza gelip şunu söylememiz bekleniyor bizden: “Evinizin içinde evinizin reisi erkektir. Siz ona biat etmek durumundasınız.” Böyle bir şey yok! Muhafazakar aileler de çocukların erkek karşısında zayıflatıldığı, güçsüzleştirildiği, sesinin kesildiği bir ortam ister mi? İstemez.”

KESK MYK üyesi Elif Çuhadar da vatandaşları örgütlü olmaya davet etti. AKP iktidarına ve zihniyetine karşı bir arada olmak zorunluluğuna vurgu yaptı.

Editör: TE Bilişim