Beylikova Mehmet Avdan ilkokulu “Haydi Oku ve Paylaş” e twinning projesi yürütüyor. Proje hakkında şu bilgiler paylaşıldı; "Let’s Read And Share “Haydi Oku Ve Paylaş!” sloganı ile İlimiz Beylikova ilçesi Mehmet Avdan İlkokulu Öğretmenleri Sunay Kırdök, Burcu Erdem Kılıçaslan,  Sabriye Tutal ile Odunpazarı ilçesi Vali Sami Sönmez İlkokulu  Öğretmenleri Engin Kırdök , H. Hilal Kılıçaslan ve  Derya Güvercin, ile projeye başlayan öğretmenlerimiz öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflerken aile okuma saatleri etkinliği ile öğrencilerin rol modeli olan ailelerini de projeye dahil ederek okuma alışkanlığını geniş kesimlere yaymayı da hedefliyor.

Burdur, Kütahya, Bulgaristan ve İtalya’dan katılan ortaklarla birlikte  yürütülen Let’s Read And Share adlı e twinning projesi kapsamında Nisan ayında bir çok farklı etkinlik düzenlediler.   Önce Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında kitapları zevkle okunan, filmleri keyifle izlenen, 7'den 70'e her kesime hitap eden Rafadan Tayfa yapımcı ve yönetmeni İsmail Fidan ile buluştu. Öğrencilerin heyecan ve merakla sorduğu sorulara cevap veren İsmail Fidan, Rafadan Tayfa hakkında bilinmeyenleri anlattı. 

Nisan ayının diğer konuğu, Antropolog ve yazar  Suat Turgut ile online görüşme gerçekleştiren öğrenciler ; rol model alacakları gerçek kahramanlar, değerler eğitimi ve sağlam karakterli bireylerin oluşmasında izlenecek yollar üzerine keyifli bir  program gerçekleştirdi.

Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında proje ortağı olan tüm öğretmen ve öğrenciler Radyo programcısı ve sokak müzisyenliği yapan Dj Murat PEKER ile keyifli vakit geçirdiler. Şarkılar söyleyip dans ettiler.

Mayıs Ayı için projeye katılan yerli ve yabancı tüm öğrencilerle birlikte hikaye yazmayı hedefleyen öğretmenlerimiz proje yolculuklarına minik yazarlar keşfederek devam etmek istiyorlar. "

Editör: TE Bilişim