Eskişehir Valisi Azmi Çelik, İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı Av. Özcan Halaç’ın hayırsever eşi Başak Halaç’ın amcaları merhum Dr. Safa Halaç adına Eskişehir’de yaptıracakları Özel Eğitim Anaokulu protokolüne imza attı.
10 derslikli, saha tanzimi ve çevre düzenlemesi Türkiye’de ilk olacak okulun kullanımı en kısa zamanda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek. Denetimi İl Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanları tarafından yürütülecek olan okulda özel bir proje uygulanacak.
Okulun en kısa zamanda bitirileceğini söyleyen hayırsever Başak Halaç, “Projeyi biran önce bitirerek özel eğitim gören çocuklarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Özel eğitim gerektiren çocuklarımız için yapılacak bu okul her türlü tasarımı ile Türkiye’de bir ilk olacak. Binanın içi ve bahçe tasarımı tamamıyla özel dizayn edilecektir” dedi.
Amcası Dr. Safa Halaç’ı çok sevdiğini belirten Av. Özcan Halaç ise, “Rahmetli amcam yıllarca Eskişehir Devlet Demir Yolları Hastanesi’nde doktorluk yaptı. Kendisini çok severdim. Bu yüzden bu okula amcamın ismini vermek istedik” diye konuştu.
İki ağabeyini de ebediyete uğurladığını bildiren Av. Halaç, Rize ve İstanbul’da da ağabeylerinin adını taşıyan engelli okulları yaptıklarını ve çok sevdiği insanların adını bu manada yaşattığını söyledi. Yaşamları süresince engellilere her zaman destek olacaklarını kaydeden Av. Halaç, herkesin bir engelli adayı olduğunu ve bu konuda herkesin duyarlılık sahibi olması gerektiğini sözlerinin sonuna ekledi.
Halaç Ailesi’nin hayırseverliğini takdirle karşılayan Vali Çelik, engelli anaokulu öğrencilerin eğitim göreceği Dr. Safa Halaç Özel Eğitim Anaokulunun Türkiye’de bir ilk olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Engelli çocukların ihmal edilmemesi gerektiğini savunan Vali Çelik, “Hepimizin amacı bu çocuklarımızı topluma kazandırmak olmalıdır. Yeri ve konumu olarak okulumuz çok güzel bir yere yapılıyor. Böyle güzel bir projenin Eskişehir’e kazandırılacak olması bizleri çok sevindiriyor. Hayırsever Halaç ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra Vali Çelik ve hayırsever Başak Halaç, birlikte protokole imzayı attı.
Editör: TE Bilişim