Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Endüstri Mühendisliği 4’ncü sınıf öğrencisi Işıl Bilge Çevik, Eskişehir’de hem okuyor hem de müzisyenlik yapıyor.

ESOGÜ Endüstri Mühendisliği 4’ncü sınıf öğrencisi Işıl Bilge Çevik; okurken aktif olarak sahnede müzisyen olarak yer aldığını söyleyerek yaptığı açıklamada, ‘’22 yaşındayım ve hem öğrencilik hayatıma devam ediyorum hem de müzisyen olarak sahnede yer alıyorum. ESOGÜ’nde Rock Kulübü’nün başkanlığına da yürütmekteyim. Okuduğum bölüm farklı, ama ilgi alanım da farklı. Mühendislik; gerçekten emek ve azim isteyen bir alan ve o bakımdan çok çalışmayı gerektiriyor. İyi bir müzisyen olmanın yolu da yine çok çalışmaktan geçiyor. Müzisyenliği keyif alarak yapıyorum ve beni mutlu ediyor. Müzisyenlikte sürekli yeni şeyler üretmek gerekiyor ve bu nedenle de bana daha uygun olduğunu düşünüyorum. Sahnede eğlenmek ve dinleyenleri eğlendirebilmek çok keyif verici. Hem öğrencilik hem de müzisyenliğe yetişebilmek gerçekten ciddi gayret sarf etmeyi gerektiriyor. Her saatim planlı ve neredeyse hiç boş geçen zamanım yok. Planlama becerisi de Endüstri Mühendisliği bölümünde okumanın katkılarından biridir’’ dedi.

ESOGÜ Endüstri Mühendisliği 4’ncü sınıf öğrencisi Işıl Bilge Çevik, ‘’Kısaca hem okul hem de müzisyenlik bana farklı şeyler katıyor. Kendimi bildim bileli bazen koro ile; bazen de yüzlerce kişilik konserlerde bazen de mezuniyet, oratoryo, tiyatro gibi büyük organizasyonlarda topluluk önünde şarkı söylüyorum. Şimdi ise kendi sahnelerimde şarkı söyleyerek yer alıyorum. Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Kendi şarkılarımla ilerleyen günlerde sahnelerde seyircilerle buluşmaya devam edeceğim. Üniversitenin ilk yıllarında dersime giren bir hocamla müzisyen olmak istediğimi paylaşmamla, beni Rock Kulübü’nün başkanı yapması bir oldu. Hiç beklemediğim bir unvana sahip oldum. Pandemi sürecinde duraklamaya girdik’’ dedi.

Editör: TE Bilişim