Türk Eğitim Sen Genel Merkezi Ömer Seyfettin Vefatının 100.Yılı Hikaye Yarışması Dereceye Girenlere Ödül Ve Plaket Takdimi Yapıldı.

Yapılan açıklama şöyle; “

Türk Eğitim-Sen; Türk kültürü ve Türk kimliği üzerine önemli fikir hareketleri içinde bulunmuş, hikâyeciliğimize değer katmış olan Ömer Seyfettin’i hatırlayıp, onun anılarını yaşatmaya devam ettirmek, aynı zamanda da yeni hikâyeleri ve hikâyecilerimizi Türk edebiyatına kazandırmak amacıyla Ömer Seyfettin’in vefatının 100. yılında hikâye yarışması düzenlemişti.

Hikâye yarışması için başvurular 25 Aralık 2019- 6 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşmiştir..

Türk hikâyeciliğine katkıda bulunacak olan yarışmamız üç kategoriden oluşmuştur:

1. Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen Üyeleri Kategorisi

2. Üniversite Öğrencileri Kategorisi (Ön Lisans, Lisans )

3. Ortaöğretim Öğrencileri Kategorisi

Hikâyenin konusu serbest tutulmuş. Yarışmacılar Anayasamız ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarının izin verdiği kuralları dikkate alarak her konuda hikâye göndermişlerdir..

SEÇİCİ KURUL ÜYELİKLERİNİ OLUŞTURAN İSİMLER:

Yahya AKENGİN Yazar-Şair

Prof. Dr. Ayfer YILMAZ-Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

Doç. Dr. Fatih SAKALLI-Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

Firdes IŞIK-Merkez Kadın Komisyonu Başkanı

Doç. Dr. Yılmaz YEŞİL-Gazi Üniversitesi Türk Dili Bölümü

Anadolu Üniversitesi Türk Eğitim Sen Temsilciliğinde yapılan törendeki konuşmada Sendika Şube başkanı Gürol Yer şunları söyledi.

Üniversite Öğrencileri Kategorisinde (Ön Lisans, Lisans ) Eskişehiri ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesini gururlandıran bir sonuç ortaya çıkmış ve Esogü Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi Selahattin Eğe, Akıbet adlı eseriyle seçici kurul tarafından birinciliğe layık görülmüştür.

Yaşamış olduğumuz salgın sürecinin koşulları gereği planlanan ödül töreni gerçekleştirilememiştir. Daha fazla beklememek için yarışmada ödüle layık görülenlerin plaket, kutlama ve ödülleri beyan ettikleri adreslerindeki sendika şubelerimizce yeni normal kuralları düşünülerek açık havada düşünülmüştür.

Bizde gerçek anlamda bizleri gururlandıran Selahattin Eğe kardeşimizi tebrik etmek, ödülünü takdim etmek ve Genel Başkanımız Sayın Talip Geylan Bey adına başarı plaketi ve ödülünü takdim için buradayız. Görme engeli olmasına rağmen, gönül gözü açık kardeşimiz Aykırı adlı eseriyle elde başarı gelecek anlamında büyük bir adım ve bizler için guru vesikasıdır diyerek.

 Konuya tevafuk olmasından ululuğun ve Türk Kültüründeki yerinden dolayı çınar ağacları altında yaptığımız bu tören daha bir anlamlı olmuştur diyor ve Selahattin kardeşimize çalışmalarında başarılar diliyor, gönül emeğinin daim olmasını temenni ediyorum.

Editör: TE Bilişim