Yaklaşık 30 şehirde 2 bine yakın öğrencisiyle “yazar okumaları” yapan Anadolu Mektebi, 19 Nisan 2019 Cuma günü Eskişehir’de “Doğumunun 100. Yılında Vatanını Kalbinde Taşıyan Adam Cengiz Dağcı” ve “Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu” paneli düzenledi.
Eskişehir’de Anadolu Mektebi programına dâhil 8 panelist, 2 farklı merkezde Cengiz Dağcı ve Mustafa Kutlu’yu öğrencilere ve edebiyat severlere anlattılar. Mustafa Kutlu’nun konu edileceği ilk panel saat 10.00’da Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salonunda, Cengiz Dağcı paneli ise saat 14.30’ da Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.
Anadolu Mektebi öğrencilerinin, adı geçen yazarların birçok eserini ve onun hakkında yazılmış belli başlı eserleri okuyarak konuşmacı olduğu panellerin yanı sıra programda Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Salonunda gerçekleştirilen Balıkesir T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseri ve yazar-öğrenci buluşması da yer aldı.
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları programının ortakları arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı olup bu panel programı Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilmiştir.
Eskişehir’in kültür hayatına ve faaliyetlere katılan öğrencilerine düşünce dünyalarına önemli katkılar sunan program başarı ile tamamlandı.

Editör: TE Bilişim