Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Eskişehir Barosu iş birliği ile düzenlenen “Yaz Stajı Programı”nın sertifika töreni, Hukuk Fakültesi Amfi 3’te gerçekleştirildi. Sertifika törenine, Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ufuk Aydın, Eskişehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Elagöz ile Hukuk Fakültesi öğrencileri ve Eskişehir Barosu üyeleri katıldı.

Sözlerine Eskişehir Barosu’na teşekkür ederek başlayan Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ufuk Aydın, öğrencilerin stajlar aracılığıyla mesleki deneyim elde ettiklerini belirtti. Dekan Vekili Prof. Dr. Aydın gerçekleştirdikleri staj programının Türkiye’de örneğinin olmadığını belirterek, “Bir baro ve bir fakültenin ortak protokolüyle öğrencilerin yaz döneminde staj yaptığı başka bir örnek yok. Münferit örnekler bulunuyor fakat bu şekilde bir kurumsal uygulama yok. Geçtiğimiz yıl 60 öğrenci yaz stajı yapmıştı. Bu sene 100 öğrenciyi geçtik” şeklinde konuştu.

Eskişehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Elagöz ise, programın başarıya ulaşmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Staj programımız 2017 yılında bir protokol ile hayata geçti. Bugün burada 101 öğrencimizin yaz stajını tamamlaması vesilesiyle sertifika töreni için bulunuyoruz. Burada olmaktan mutluyuz. Neden mutluyuz, öğrencilik yıllarımız aklımıza geldi. Öğrencilik hayatın en güzel dönemi. Bunun kıymetini bilin” dedi.

Tören, öğrencilere staj sonunda almaya hak kazandıkları sertifika belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim