KESK Eğitim Sen Eskişehir Şubesi sekreteri Murat Yaman, Milli Eğitim Müdürlüğü 2014-2017 dönemine ait banka promosyonu ihalesini yapmış ve geçen dönemki anlaşmanın altında bir rakamı kabul ettiğini söyledi. 
Promosyon için oluşturulan komisyonun toplantısına sadece yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen çağrıldığını , daha önceleri tüm sendika temsilcileri toplantıya katıldığını anımsatan Yaman,  bu defa diğer sendikalara haber bile verilmeden Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, zorluk çıkarmayacağından emin olduğu sendika yetkilisiyle birlikte bu promosyon meselesini halletmeyi tercih ettiğini öne sürdü. 
Bu ihalenin sonuçlarından kamuoyu henüz haberdar edilmediğini dile getiren Eğitim Sen Şube sekreteri Murat Yaman, “Eğitim sen olarak söz konusu ihaleye ilişkin ısrarlı sorularımız sonrasında bu bilgiyi öğrenebildik. Ne milli eğitim müdürlüğü ne de komisyonda bulunan tek sendika olan Eğitim Bir Sen kamuoyuna henüz bir açıklama yapmamışlardır. Eğitim emekçilerini doğrudan ilgilendiren böyle bir meselede bile şeffaf davranılamamıştır. Bundan sonra promosyon anlaşması ile ilgili gelişebilecek her türlü spekülasyonun sorumlusu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yanlarındaki sendika Eğitim Bir Sen’dir” dedi.  
Yaman konuyla ilgili şunları söyledi: “ Eğitim Sen Eskişehir şubesi olarak, henüz ayrıntıları açıklanmayan bu ihaleyle ortaya çıkan haksızlığın peşini bırakmayacağız. Eğitim emekçilerinin hakkının yenmesine sebep olanlar varsa hukuki yollardan hesabını sormak için mücadele edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim