Cahit Zarifoğlu Ortaokulu’nda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi öğretmeni tarafından ihtiyaç sahibi çocukların tespiti amacıyla başlatılan anket çalışması bir proje dönüştürüldü.  

Okul Aile Birliği birlikte projeye dönüştürülen bu çalışmada sınıf öğretmenleri ve Rehberlik Öğretmenleri ev ziyaretleri yaparak ihtiyaç sahibi öğrencilere gizlilik içinde yardımlar iletildi.  Daha sonra Okul Aile Birliği ve Okul idaresiyle bir okulda oda oluşturulup bu süreci daha düzenli hale getirildi. Bu odada tüm Okul Öğretmenleri ve Velilerinin yoğun desteğiyle bir araya getirilen temizlenmiş ikinci el veya hiç kullanılmamış giyim eşyaları ve kırtasiye malzemeleri ihtiyaç duyabilecek tüm öğrencilere verilmek üzere hazır bulunduruluyor.

Okul idaresi yardımcı olunan ailelerin ve öğrencilerin isim ve resimlerinin hiçbir yerde reklam malzemesi yapılmadığı ve yapılmayacağı vurgulanarak, ‘’Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sürekli hale getirilen iyi örnekleri teşvik çalışmalarına bu mücadelemizin de farklı bir örnek teşkil etmesi ve diğer okullarca da yapılması en büyük temennimizdir’’ şeklinde ifade edildi.

Editör: TE Bilişim