İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bölümlerinden dereceyle mezun olan ve Migros ile Anadolu Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü Migros Perakende Akademisi’nde yer alan öğrenciler için 12 Haziran Çarşamba günü bir mezuniyet töreni düzenlendi. İİBF Dekanlık Konferans Salonu’ndaki törene İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başar’ın yanı sıra fakülte öğretim elemanları, Migros idari yetkilileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Başar: “Bu programın çarpan etkisinin daha fazla olmasını diliyorum”

Törenin açılışında katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başar, “Bugün Migros ile sektörel iş birliği anlamında beş yıldır yürütmekte olduğumuz bir programın mezuniyeti amacıyla bir araya geldik. Bununla birlikte etkileşimi arttırmak ve sevincimizi katlamak için bölümlerinden dereceyle mezun olan öğrencilerimizin mutluluğunu da paylaşmak istedik. Bu öğrencilerimizi davet etmemizin bir başka sebebiyse, bu programın çarpan etkisinin daha fazla olmasını istememiz. Sadece bu projeye katılan arkadaşlarımızı değil, aynı zamanda sektörle en iyilerimizi buluşturmak istediğimiz için böyle bir tören düzenledik.” dedi. Sektörle iş birliği içerisinde olunmazsa sadece kamuda iş bulunabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Başar, “Burada da iş imkânlarının sınırlı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu programa katılan arkadaşlarımı önemsiyorum. Tüm mezun öğrencilerimizi kutluyorum ve hayatlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Migros İK Yöneticisi Yağmur Çetin: “Daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz”

Migros İnsan Kaynakları Eğitim Yöneticisi ve Migros Perakende Akademisi proje yürütücüsü Yağmur Çetin, öğrencilerin mezun olmadan iş sahibi olmasına yönelik projede beş yıldır çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Yağmur Çetin sözlerine şöyle devam etti: “Sizlerin mezuniyetini gurur ve mutlulukla izledik. Bugüne kadar 54 öğrencimizi bu projeden yararlandırdık ve hepsi de mezun olduklarında işlerinin başına geçtiler. Hem Migros hızla büyüyen bir kurum hem de Anadolu Üniversitesi çok kıymetli bir üniversite. Dolayısıyla bu yıl 12 olan sayıyı önümüzdeki süreçte arttırarak daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Mezun olan tüm öğrencilere başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Migros Perakende Akademisi projesini başarıyla tamamlayan öğrenciler; Halis Bahadır Özkara, Büşra Ateş, Hatice Melis Özerter, Merve Öziş, İbrahim Şen, Seda Nur Kamış, Gizem Selver, Umut Hacıoğlu, Salih Mete, Fatmagül Erek, Ömer Faruk Seçil, Zeynep Zehra Bağcı’ya sertifikaları takdim edildi.

Başarılı öğrencilere Nutuk hediye edildi

Törenin devamında İşletme bölüm birincisi Esma Çekiç, ikincisi Aydın Yıldırım, üçüncüsü Süleyman Taştekin; İngilizce İşletme bölüm birincisi Utku Özteke, ikincisi Elif Candan, üçüncüsü Selma Aştar; İktisat bölüm birincisi Ayşe Ateş, ikincisi Şule Güçlü, üçüncüsü Hacı Çelik; İngilizce İktisat bölüm birincisi Anna Maria Dimeska, ikincisi Burak Aslan, üçüncüler Aylin Şimşek ve Kaan Soykan; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölüm birincisi Taner Demirci, ikincisi Şeyma Acar ve üçüncüsü Hidayet Türk; Maliye bölüm birincisi Hande Esen, ikincisi Ömer Canpolat ile üçüncüsü Ümran Bulut’a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabı hediye edildi.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

(Anadolu Üniversitesi Haber Merkezi Koordinatörlüğü Murat Atilla Meler)

Editör: TE Bilişim