İkinci günde sorunun sürmesi üzerine akşamüzeri öğrenciler fakülteye zorla girerek tepkilerini gösterdi.
 
İlahiyat Fakültesi öğrencileri, kontenjanın sınırlı olması ve Türkiye’de sadece 3 üniversitenin yaz okulu açması sebebiyle mağduriyet yaşıyor.
İkinci günde sorunun sürmesi üzerine akşamüzeri öğrenciler fakülteye zorla girerek tepkilerini gösterdi. Öğrencileri görevliler güçlükle engelledi. Görevliler ise böyle bir yoğunluk beklemedikleri için sorun yaşandığını aktardı.
Çoğu üniversitenin İlahiyat Fakültesi için yaz okulu açmaması, öğrencilerin tepkisini çekti.  Türkiye’de sadece Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi için yaz okulu açması, yoğunluklara sebep oldu. Yoğunlukların bir adresi ise ESOGÜ oldu. İlahiyat Fakültesi önünde Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler toplanırken, kontenjanın sınırlı olması gece boyu süren yoğunluğa neden oldu. Saatlerce yanlarında valizlerle bekleyen birçok öğrencinin sıcaktan ve uykusuzluktan dolayı mağdur oldukları görüldü. Bir umut fakülte önünde bekleyen öğrenciler, kendi üniversitelerinin kontenjan açmamasına tepki gösterdi.
Uzun süren yolculuk sonrası Eskişehir’e ulaştıklarını anlatan öğrenciler, kontenjanın komik sayılarda kaldığını iddia ettiler. Kendi üniversitelerinin Yaz Okulu açmasıyla problemin çözülebileceğini dile getiren mağdur öğrenciler, öğretim üyelerini suçladı. Öğretim üyelerini konuyla ilgili olarak okul bitmeden de uyardıklarını aktaran öğrenciler, hocalarının kendilerini dinlememesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını sözlerine eklediler. Problemin çözülmesi için her üniversitenin kendi öğrencileri için yaz okulu açmasının gerektiğini vurgulayan öğrenciler, kendilerinin yakmadan ve yıkmadan haklarını aradıklarını açıkladılar.
 
 
Editör: TE Bilişim