Eskişehir’in İlk yardım Eğitimi Merkezi Odunpazarı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açıldı.
Açılışta konuşan Okul müdürü Hüseyin Baş,  Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün genelgesi ise okulun Eskişehir’in ilk yardım eğitimi merkezi olarak görevlendirildiğini belirterek , “MEB’nın finansal desteği ile merkezimizin tüm donanımını temin ederek eksiksiz olarak hizmete hazır hale getirdik. Sağlık Bakanlığının 29 Temmuz 2015  Tarihli ilk yardım yönetmeliğinin 19. maddesine göre;  İş sağlığı ve güvenliği kapsamında; a)Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı, b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, bulundurması zorunludur” dedi.
Merkezin kamu kurumlarında çalışan personellere, esnafa, sanayi kuruluşlarında çalışanları ve tüm halka ilk yardım eğitimi vermeyi hedeflediklerini belirten Baş, “Yaşamın içinde her an bir kaza ile karşılaşmamız mümkündür. Kaza anında ya ilk yardım bilmemekten yada yanlış bilmekten dolayı her gün onlarca canımızı yitiriyoruz. Merkezimizde vereceğimiz eğitimler ile doğru ilk yardımın nasıl yapılacağını öğreteceğiz. Birey olarak hepimizin ilk yardım bilgisine ihtiyacımız vardır.
Bu birimde vereceğimiz eğitimler neticesinde bilgi eksikliğini gidermek, bir cana can vermek, bir hayat kurtarmaya vesile olmak en büyük idealimizdir” diye konuştu.
Merkezin amacının;  toplumdaki ilk yardım bilincini oluşturmak, doğrudan ilk yardım eğitimini vererek kaza ve yaralanmalardaki can kayıplarını önlemek, sağlığı korumak, sakatlanmayı önlemek olduğu vurgulandı.  Eğitimler tam donanımlı bu merkezde, sertifikalı sağlık hizmetleri alanı öğretmenler tarafından verilecektir
Merkez,  Kaymakam A. Selim Parlar, Sağlık Müdür Vekili Dr. Ali Mumcu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit tarafından açıldı. Açılışa, il ve ilçe milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Editör: TE Bilişim