Haber Kaynağı: Manşet Gazetesi
Haber: Nevin Bulut Atak 
İkinci dil öğrenmenin önündeki tüm engelleri kaldıran Zengin Dil Okulu 6-14 yaş gurubundaki çocuklara İngiliz eğitimi vermeye devam ediyor.
 
2012 yılından bu yana İngilizce eğitimi veren kurum, 2016-2017 eğitim öğretim yılına da ‘zenginliğin temeli eğitimdir’ sloganı ile başladı. Eğitim ve öğrenci temelli hizmet anlayışı ile hareket eden Zengin Dil Okulu, İngilizceyi en kısa zamanda öğrenme garantisi veriyor. Alanında uzman, tecrübeli öğretmenlerle hizmet verilen kurumda, öğrencilerin öğretmenleri ile ilişkilerine ve birbirleri ile olan bağa ayrıca önem veriliyor. 4-8-12 kişilik gruplarda çocuklar yabancı dil eğitimi alırken sıkılmadan ve eğlenerek öğrenecekleri bir ortam ise kurum tarafından sağlanmış durumda.
 
Erken yaşta İngilizce eğitimi önemli
İngilizce eğitiminin kalıcı şekilde alınması için küçük yaşlarda eğitim almaya başlamanın önemli olduğuna vurgu yapan Zengin Dil Okulu Kurum Müdürü Tijen Pamukoğlu, “Zengin Dil Okulları 2012 yılından bu yana 6-14 yaş gurubuna yönelik İngilizce programlarına devam etmektedir. Buna bağlı olarak hafta içi ve hafta sonu dersleri ve rehberlik çalışmaları ile hizmet veriyoruz. Yabancı dil bilmenin birçok yararı var. Ve özellikle erken yaşlarda dil eğitimi alan çocuklarda dikkat ve aynı zamanda birden fazla işi yapabilme yetisi artıyor. Yapılan bir araştırma da gösteriyor ki, eğer çocuk iki dil bilen bir ortamda büyümüşse bir dilen bilen ortamda büyüyen çocuktan daha güçlü çalışan bir hafızaya sahip oluyor. Bu çocukların yüksek beceri sergiledikleri de bir gerçek.  Erken yaşta İngilizce öğrenmek isteyen çocuk da veli de bir hayli fazla. Çünkü her çocuk ve aile her zaman bir adım önde olmak istiyor. Birden fazla dil bilmenin avantajlarını yaşayan aileler de çevrelerine bu anlamda olumlu örnek olmaktadırlar. Erken yaşta İngilizce öğrenmenin avantajlarını çocuklar hayatlarının her anında kullanabiliyor. Çocuklarda özgüven artmasına neden olan İngilizce eğitiminin, çocuğun diğer tüm derslerini etkilediği de bilinmektedir”
 
 
Zengin Dil Okulu ve avantajları
Zengin Dil Okulu’nun en önemli artısının çocukların derslere konsantre olmalarını kolayca sağlamak olduğunu ifade eden Pamukoğlu, “Kurumumuz çocukların İngilizce eğitimlerinin yanı sıra adaptasyon sağlamaları ve kendilerini daha iyi anlatabilmeleri konularında da faydalar sağlamaktadır. Kurumumuzun sağladığı en önemli artı çocuklarımız burada rehberlik çalışmalarına katılıyorlar. Rehberlik çalışmaları çocuklara nasıl ders çalışmaları gerektiğini ve bireysel olarak öğrenme modellerini öğretiyor. Sadece yabancı dili öğrenmeyi kolaylaştırmak değil diğer coğrafya, matematik, tarih gibi tüm dersleri nasıl öğrenmeleri gerektiğini de öğreniyorlar burada” dedi
Çocuklarımız çok mutlu
“Kurumumuzda eğitim alan çocuklarımız burada zaman geçirmekten çok mutlular” diyen Pamukoğlu, "Öğretmenlerimiz onları mutlu etmek ve onların yaş seviyelerine inme konusunda çok başarılılar. Örneğin, kurumumuzda ceza kelimesi asla kullanılmaz. Çocuk eğer bir hata yaptı ve teneffüse çıkması yasaklandı ise bu durum kendisine en uygun şekilde anlatılır ve çocuğun bilinçlenmesi sağlanır. Amacımız çocuğun bilinçlenmesi ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamasını sağlamaktır. Bizler öğrencilerimize birer büyük birey gibi davranıyoruz. Onları azarlamak ya da yaptıklarının yanlış olduğunu söylemektense diyalogla sorunları çözmeye çalışıyoruz. Küçücük çocuklara eğitim vermek ve bunun yanında onların mutlu olmalarını da sağlamak kolay bir iş değil, ancak iyi bir kadro ile bunu başarabilmek mümkün. Kurumumuz hiçbir zaman ailelerin zorla getirdiği çocuklarla dolu bir kurum olmadı. Çocuklarımızı mutlu ve başarılı etmek için oluşturduğumuz ekibimiz, onların huzurlu ortamda eğitim almalarını kolaylıkla sağlayabilen kişilerden oluşmaktadır”
Çocukları motive etmek önemli
Çocukların motivasyonunu sağlamanın önemine değinen Pamukoğlu, “Çok uzun süren aktivitelerden hemen her çocuk sıkılır. Bunun farkında olan eğitmenlerimiz çocukların dikkatlerini bozmayacak şekilde ders programı hazırlıyorlar. Uzun sürmeyen aktiviteler ile çocukların dikkatleri dağılmadan eğitim almaları sağlanıyor. Sadece çocuklar değil, herkes huzurlu ortamda mutlu ve başarılı olur. Nerede huzurlu ve mutlu olursanız orada beyniniz rahattır. Kendinizi güvenli bir ortamda hissettiğiniz zamanlarda beynin tüm algıları açıktır. Açık algılı bir beyne öğretmek de çok kolaydır. Bu nedenle rahat bir ortam ve güven vermek oldukça önemli. Çocuklarımız ancak böyle bir ortamda motive olurlar ve derslerinde başarıyı yakalayabilirler. Kurum olarak bu ortamı sağlamak adına titiz bir çalışma da yürütmekteyiz”
Ders saatleri önemli
İngilizce eğitiminin sağlam bir şekilde alınması için haftada beş gün İngilizce eğitimine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Pamukoğlu, “Şu anda haftada beş ya da sekiz saat ders alıyor öğrencilerimiz. Ciddi anlamda İngilizce eğitimi almak için ders saatleri oldukça önemli. Çünkü İngilizce birkaç saatte öğrenilecek bir dil değil. Eğitmenlerin ve öğrencilerin uyum içerisinde başarılı sonuçlar elde etmesi için ailelerin ders saatleri konusunda daha bilinçli olmasında yarar var”
Sosyal sorumluluk projeleri
Kurum olarak sosyal sorumluluk projeleri ile çocukların bakış açılarını geliştirmeyi ve çocukların bazı konularda bilinçlenmelerini istediklerini belirten Pamukoğlu, “Sosyal projelerimiz ile çocuklarımızın farklı düşünmelerini ve hissetmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Önemli bir projemiz var ve ismi ‘bir gün ben de yaşlanacağım’ Bu proje bünyesinde çocuklarımızı Huzurevlerine götürmek ve yaşlılarımızı ziyaret ettirmeyi düşünüyoruz. Yine yaşlılarımızı kurumumuzda misafir etmek de projelerimiz arasında. Çocuklarımıza sosyal duyguları hissettirmek bizim için oldukça önemli”
Güvenli eğitim
Çocukların güvenli bir ortamda eğitim almaları için fiziki ve psikolojik tedbirleri aldıklarını belirten Pamukoğlu, “Güvenliğe çok önem veriyoruz. Bu anlamda fiziki tüm tedbirleri almamızın yanında psikolojik davranışlar da önemli. Her öğrencinin özel bir dosyası var elimizde. Bu dosyalarda öğrencinin paylaşılabilir bilgileri var. Annesinden babasından ayrı çocuklarımız var. Babasını annesini kaybetmiş öğrencilerimiz var. Çocuklarımızın özel hayatlarını bilmemiz bizim için önemli. Çünkü bu tarz sorunları olan çocuklarımıza biraz daha farklı davranıyoruz. Bir sorunları olduğunda onları tanımamız oldukça önemli. Öğrenci takip sistemimizde mükemmel işliyor. Öğrencilerin derse girip girmediklerinin kayıtları titizlikle tutuluyor. Yoklamalarımız her ders düzenli olarak alınmaktadır. Bizleri destekleyerek bugünlere gelmemizde bize güç katan  başta kurucumuza, tüm çalışma arkadaşlarıma, veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum"dedi.
Zengin Dil Okulu Arifiye Mahallesi Ünügür Sokak No: 14’te hizmet veriyor.
 
 
Editör: TE Bilişim