Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının bitmesi üzerine yaptığı değerlendirmede, iyi bir gelecek eğitimin sorunlarını çözmekle mümkün olabileceğini söyledi.

Tatili; ‘öğrenciler için dinlenme, öğretmenler için yenilenme, yöneticiler için sorunların tespiti ve çözümü için planlama dönemi’ olarak yorumlayan Karaman, “Eğitim, bire bir insan ilişkilerine dayanması bakımından hassas, o ölçüde yorucu ama ülkenin geleceğiyle, yarınlarının hazırlanmasıyla ilgili olduğu için de güzel ve değerli bir çabadır. Erdemli topluma ulaşmada verilen her katkı, sağlanan her bir katılım bizim için kıymetlidir. Ancak bu amaca ulaşmanın sadece okul binası inşa etmekle, donanım sağlamakla mümkün olmayacağı da açıktır” dedi.

Karaman, eğitim çalışanlarının çalışma şartları düzeltilmesi, mali ve sair özlük hakları geliştirilmesi, eğitim çalışanlarının itibarını güçlendirecek adımlar atılmasını istedi. Karaman, 16 başlıkla eğitim çalışanlarının acil olarak çözülmesi gereken sorunlarını sıraladı.

                       

Editör: TE Bilişim