Eğitim Sen Eskişehir Şubesi yönetici, üyeleri Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması yaparak; eğitimde kadrolaşmaya ve özelleştirmeye teslim olmayacaklarını, iktidarın eğitimde yarattığı kaosa karşı eğitim hakkını savunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Demokratik kitle örgütlerinin de desteklediği eylemde konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, “Siyasi iktidarın ekonomik-siyasal çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırılırken, öğrencilerim özel liselere, meslek liselerine, imam hatip liselerine ve açık liselere yönlendirilmiştir. TEOG yerleştirmeleri sürecinde çok sayıda öğrenci belki de hiç gitmek istemeyeceği bir lise türüne otomatik olarak yerleştirilmiştir” dedi.

Üst düzey eğitim yöneticilerinin değerlendirmelerine dayanan, eğitim kurumları yönetici değerlendirme sonuçlarının açıklandığını ve 7 bin okul müdürünün büyük bölümünün siyasi gerekçelerle resmen tasfiye edildiğini öne süren Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, bu değerlendirmenin hukuktan, adalettin ve objektiflikten yoksun olduğunu söyledi.

Bu eğitim-öğretim yılında özel okullara gidecek olan 250 bin öğrenciye toplam 800 milyon TL’lik ‘destek’ verileceğinin açıklandığını anımsatan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir şunları söyledi:

“Bugüne kadar özel okullara vergi teşvikleri ve çeşitli kalemlerde indirimler yapılmış, devlet okullarının talepleri dikkate alınmazken, özel okulların istekleri hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anında yerine getirilmiştir. Bu uygulamanın eğitimde adaletsizliklerin ve eşitsizliklerin derinleşmesinden başka bir sonucu yoktur.

Kamuoyunda tartışılan zorunlu rotasyon(yer değiştirme) gündeminin eğitim emekçileri ve aileleri tarafından büyük bir endişe ile izlenmektedir. Eğitimde zorunlu rotasyon uygulamasının önce il içinde başlatılması beklenmektedir. Büyükşehirlerin sınırlarının son derece genişlediği bir dönemde açıkça ‘il içi sürgün’ anlamına gelecek ve on binlerce eğitim emekçisinin aile ve okul yaşantısını alt üst edecek olan zorunlu rotasyon uygulaması kabul edilemez.

Öğretmen ve personel açıkları kapatılmalı, ataması yapılmayan öğretmen sorunu çözülmelidir. Okul öncesi eğitim ikili değil, tam gün ve zorunlu olmalıdır.”

Editör: TE Bilişim