Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, Eğitim-Bir-Sen’in, 15 Mayıs 2014 itibarıyla 279.774 üye sayısıyla eğitim hizmet kolunda yetkisini ve liderliğini perçinleştirdiğini belirtti. 

Karaman, Eğitim-Bir-Sen’in 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde aldığı yetkinin açtığı yoldan ilerleyerek 2011 yılında genel yetkiyi alan Eğitim-Bir-Sen2in; 2012 yılında aldığı yetkiyi güçlendirirken, 2013 yılında karşısına çıkan her türlü zorluğa rağmen peşinden gelmeye çalışan sendika ile aradaki farkı açtığını, 2014 yılında ise bu hususta adeta destan yazdığını iddia etti. Karaman, sendikanın üye sayısı dağılımını şöyle sıraladı: “Eğitim-Bir-Sen, 2014 yılında üye sayısını YURTKUR’da 1.827’ye; üniversitelerde 24.941’e; Milli Eğitim Balkanlığında ise 252.996’ya yükseltmiştir. Eğitim-Bir-Sen’in eğitim hizmet kolundaki toplam üye sayısı ise 279.774’e ulaşmıştır.”

 MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan Eğitim-Bir-Sen’in, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara paralel, insanca bir hayat için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı duruşunu sergilemeye devam edeceğini  ve talepleri kazanıma dönüştürme mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini kaydeden Karaman, “Eğitim-Bir-Sen, sendikacılığı çağın ihtiyaçları ile örtüşen yeni bir sivil toplum örgütü anlayışıyla yöneterek gücüne güç katmaya; kavga ve çatışmadan uzak durarak, birtakım ideolojilere angaje olmadan, ortak akıl ve uzlaşıyla çalışanların hakları için var olmaya devam edecektir.”

 ESKİŞEHİR’DE DE BİRİNCİ SIRADAYIZ

Açıklamasında Eskişehir’deki örgütlenme ile ilgili bilgiler veren Karaman, “Eğitim Bir Sen 1 No.lu Şube olarak MEB bağlı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı kurumlarda faaliyet gösteriyoruz. Dolayısı ile faaliyet gösterdiğimiz alan içerisinden vereceğimiz rakamlar yaptığımız mücadelenin karşılığı olan başarıyı daha net olarak sergileyecektir. Eğitim Bir Sen, Milli Eğitim Bakanlığında en yakın sendikaya 49.297 üye fark atmıştır. Bu başarıda şubemiz 3099 üye ile en yakın sendikaya 1015 üye fark yaparak önemli bir katkı sunmuştur. Diğer sendikaların toplam üye sayısına yakın bir üyeye sahip olmamız Eğitim Bir Sen 1 No.lu Şubemizin  eğitim çalışanlarından gördüğü teveccühün  en büyük delilidir. Şubemiz Eskişehir’de ki en büyük kadın örgütü olma vasfını da pekiştirmiştir.1371 bayan üyemiz bulunmaktadır. Bu sayı bir çok sendikanın toplam üye sayısından daha fazladır.Bu rakamların tekabül ettiği oran Tüm sendikalı üyelerin %43,75 sendikalı erkek eğitim çalışanlarının %46,56 sı sendikalı kadın üyelerin  %40,65 i sendikamız üyesidir.

Eğitim-Bir-Sen’in teşkilat yöneticileri olarak biliyoruz ki, aldığımız yetki, milletimizin değerleriyle barışık tüm eğitim çalışanlarının verdiği yetkidir. Bu yetkiyi kullanırken, bugüne kadar temsil ettiğimiz çalışanların değerleri rehberimiz olmuştur, olmaya da devam edecektir”dedi.

 

Editör: TE Bilişim